Apple a cumparat compania Beddit pentru a ne monitoriza mai eficient

Apple a cumparat recent o companie despre care putina lume stie, ea avand denumirea Beddit si fiind specializata pe dezvoltarea de produse menite sa ne monitorizeze somnul. Beddit a dezvoltat o aplicatie si accesorii speciale care ii ajuta pe utilizatori sa-si monitorizeze somnul pentru a putea imbunatati modul in care se odihnesc noaptea.

Apple a vandut si inca vinde produse ale Beddit in propriile magazine, dispozitivul pentru monitorizarea seomnului costand nu mai putin de 150 de dolari in Apple Store. Acesta are un senzor flexibil foarte subtire care poate fi plasat deasupra saltelei pe care dormim pentru a analiza durata somnului, bataile inimii, respiratia, miscarile, sforaitul, temperatura si umiditatea din camera.

Preluand toate aceste date si analizandu-le, senzorul celor de la Beddit ne poate spune cat de eficient este somnul nostru pentru a ne putea ajuta sa il imbunatatim. Aplicatia pentru iPhone afiseaza toate aceste date intr-o analiza facuta pentru a ne oferi si sfaturi care ne ajuta sa ne imbunatatim sesiunile de somn pentru a dormi mai bine si mai eficient.

Senzorul Beddit foloseste o tehnica numita balistocardiografie (BCG) pentru a masura activitatea mecanica a inimii de a propulsa sangele in aporta, dar si activitatile plamanilor sau a altor functii corporale. Practic, Apple a cumparat acum accesul la o tehnologie care ii va permite sa transforme Apple Watch intr-un gadget mult mai eficient pentru monitorizarea somnului.

Apple Beddit monitorizare somn