Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – primul cu un pret initial extrem de mare

iPhone 8 – primul cu un pret initial extrem de mare

iPhone 8 urmeaza sa fie primul iPhone cu un pret initial de vanzare de 1000 de dolari, compania Apple asumandu-si un risc cu o recompensa pe masura.

iPhone 8 urmeaza sa fie primul iPhone care urmeaza sa aiba un pret initial de vanzare de 1000 de dolari, conform analistilor americani de la Goldman Sachs. Ei nu sunt primii care sunt de parere ca iPhone 8 va fi primul iPhone din istoria Apple care va fi vandut la prturi care incep de la 1000 de dolari, pretul fiind unul foarte mare pentru versiunea de baza a unui model de smartphone.

Desi iPhone 8 urmeaza sa coste 1000 de dolari cand va fi lansat, analistii sunt de parere ca pretul mai mare va fi benefic pentru cei de la Apple. Desigur ca un iPhone 8 care costa atat de mult va genera si venituri foarte mari pentru cei din Cupertino dupa lansare si ar putea creste serios pretul mediu de vanzare al seriei iPhone pentru perioada 2017 – 2018.

In ciuda unui iPhone 8 care va avea un pret de vanzare foarte mare, analistii sunt increzatori in faptul ca Apple va vinde in 2018 243 de milioane de terminale iPhone. Cifra este mai mare decat cea inregistrata in 2016 si probabil decat cea care va fi inregistrata in 2017, deci iPhone 8 ar putea genera o crestere substantiala a vanzarilor de iPhone-uri.

iPhone 8 – primul cu un pret initial extrem de mare

Pe ce isi bazeaza analistii estimarea acestui pret pentru iPhone 8 ? Ei bine pe noul ecran OLED, pe noul sistem de camere duale 3D, pe incarcarea wireless, pe noul design, pe un posibil Touch ID integrat in ecran, pe oferirea versiunii cu minim 128 GB spatiu de stocare, dar si pe faptul ca Apple are “puterea” de a vinde un smartphone atat de scump fara ca oamenii sa se sperie de pret.

Analistii cred ca iPhone 8 ar putea creste pretul mediu de vanzare al iPhone la 763 de dolari in 2018, cu 100 de dolari peste cele mai recente valori. 243 de milioane de terminale iPhone vandute cu un pret mediu ce este cu 100 de dolari mai mare ar aduce 24.3 miliarde de dolari in plus la incasarile companiei Apple in 2018, o realizare impresionanta.

“The first $1,000 iPhone can drive meaningful upside,” analyst Simona Jankowski wrote in a note to clients Thursday. “The bottom line is that we are raising our FY18/19 EPS estimates further above consensus. … While our FY18 iPhone unit estimate is relatively in-line (GSe 243mn vs. consensus at 242mn), we see significant upside in iPhone ASPs [average selling prices].”

Conform celor mai recente zvonuri, iPhone 8 a intrat deja in penultimul stadiu de testare inaintea initierii productiei, in luna august. iPhone 8 urmeaza sa fie lansat oficial in toamna acestui an de catre compania Apple, in ciuda tuturor zvonurilor care sugereaza exact contrariul.

iPhone 8 preturi mari

SURSACNBC
LIKE
Articolul anterioreMAG: iPad are reduceri de pana la 500 LEI azi
Urmatorul articolSamsung Galaxy Note 8 vine cu o camera duala