iPhone 8 – primul cu un pret initial extrem de mare

iPhone 8 urmeaza sa fie primul iPhone cu un pret initial de vanzare de 1000 de dolari, compania Apple asumandu-si un risc cu o recompensa pe masura.

iPhone 8 urmeaza sa fie primul iPhone care urmeaza sa aiba un pret initial de vanzare de 1000 de dolari, conform analistilor americani de la Goldman Sachs. Ei nu sunt primii care sunt de parere ca iPhone 8 va fi primul iPhone din istoria Apple care va fi vandut la prturi care incep de la 1000 de dolari, pretul fiind unul foarte mare pentru versiunea de baza a unui model de smartphone.

Desi iPhone 8 urmeaza sa coste 1000 de dolari cand va fi lansat, analistii sunt de parere ca pretul mai mare va fi benefic pentru cei de la Apple. Desigur ca un iPhone 8 care costa atat de mult va genera si venituri foarte mari pentru cei din Cupertino dupa lansare si ar putea creste serios pretul mediu de vanzare al seriei iPhone pentru perioada 2017 – 2018.

In ciuda unui iPhone 8 care va avea un pret de vanzare foarte mare, analistii sunt increzatori in faptul ca Apple va vinde in 2018 243 de milioane de terminale iPhone. Cifra este mai mare decat cea inregistrata in 2016 si probabil decat cea care va fi inregistrata in 2017, deci iPhone 8 ar putea genera o crestere substantiala a vanzarilor de iPhone-uri.

iPhone 8 – primul cu un pret initial extrem de mare

Pe ce isi bazeaza analistii estimarea acestui pret pentru iPhone 8 ? Ei bine pe noul ecran OLED, pe noul sistem de camere duale 3D, pe incarcarea wireless, pe noul design, pe un posibil Touch ID integrat in ecran, pe oferirea versiunii cu minim 128 GB spatiu de stocare, dar si pe faptul ca Apple are “puterea” de a vinde un smartphone atat de scump fara ca oamenii sa se sperie de pret.

Analistii cred ca iPhone 8 ar putea creste pretul mediu de vanzare al iPhone la 763 de dolari in 2018, cu 100 de dolari peste cele mai recente valori. 243 de milioane de terminale iPhone vandute cu un pret mediu ce este cu 100 de dolari mai mare ar aduce 24.3 miliarde de dolari in plus la incasarile companiei Apple in 2018, o realizare impresionanta.

“The first $1,000 iPhone can drive meaningful upside,” analyst Simona Jankowski wrote in a note to clients Thursday. “The bottom line is that we are raising our FY18/19 EPS estimates further above consensus. … While our FY18 iPhone unit estimate is relatively in-line (GSe 243mn vs. consensus at 242mn), we see significant upside in iPhone ASPs [average selling prices].”

Conform celor mai recente zvonuri, iPhone 8 a intrat deja in penultimul stadiu de testare inaintea initierii productiei, in luna august. iPhone 8 urmeaza sa fie lansat oficial in toamna acestui an de catre compania Apple, in ciuda tuturor zvonurilor care sugereaza exact contrariul.

iPhone 8 preturi mari

32 COMENTARII

  1. Pai merita 1000 de eur daca beneficiaza in premiera de tehnologii revolutionare, neimplementate pana acum in telefoane, cum ar fi:
    Autonomie mai mare de 1 zi
    Quick charge
    Wireless charge
    Ecran amoled
    Card micro sd
    Dual sim
    Screen/body peste 70%
    2 gb de ram

    ?

  2. Nu cred ca vor fi variante de capacitate, ci doar culori diferite. Sper sa fie vreo 2000€-2500€. Sa vezi atunci plansete si urlete prin pesteri ?

  3. Și prețul ăsta are un nivel optim, nu îl poți crește la nesfârșit. Apple a mai încercat marea cu degetul când a lansat Apple Watch de 17.000 dolari, și o fi vândut câteva zeci de exemplare, nu mai mult.
    Pragul de 1000 euro este unul psihologic, și poate fi trecut de cei pentru care 1000 euro = 1 euro, adică de ăia care nu simt efort financiar la o cheltuială de 1000 euro.
    Mai sunt și ăia care au văzut în ultima perioadă că Apple nu mai este chiar așa magic, și că mere frumoase găsești și în gradina concurenței.

  4. E l-as face la fel ca iPhone 7 dar la 1000$, doar ca să văd dacă se prinde careva… Si așa americanii nu fac diferența între iPhone 4 si 7.

  5. ce se agita Viorica pe produsele noastre si nu ale lui(el inca a ramas la note 5…nu a simtit prezentul),nici nu si-a dat seama ca apple watch edition gold se vindea in locuri selecte si cantitati limitate…deci au facut ce si-au propus

  6. Serios??? Ca este bagat intr-o parte inf a paginii = esec? Nu draga,doar cei ce stiu si isi permit il cauta. Pt restul exista pagina principala. Oamenii de rand nu au cum i telege,acel obiect sub un pret nu va scadea niciodata.
    Peste 10 ani,posibil unul perfect intretinut si functional se va vinde la un pret si mai mare. Iphone 2g s-a vandut la licitatie si nu avea pic de aur solid safir etc

  7. Și S8 plus tot pe la pragul psihologic de 1000 euro se învârte. Mere frumoase sunt și in grădina concurentei dar nu au același gust,ba se mai descoperă și câte un vierme pe zi ce trece.

  8. Nu stiu unde vezi S8+ cu 1000 de euro. Eu la liber l-am luat la 840 de euro la precomanda. Acum vad ca se învârte între 850-900 de euro.

  9. @amfetamin: S8 plus este in mom de fata sub 800 euro (3569 lei mai exact)… Deca la tine euro e 3,5 lei, vinde-mi si mie cateva mii :))

  10. Una este S8 (cel mai avansat smartphone, cu hardware “de anul viitor”) și alta este iPhone (un smartphone cu hardware” de anul trecut).

  11. dual sim?? micro sd…..hai ma ce draqu….ai luato pe aratura…si variante de 128gb si vb de microSD-chiar si asa in gluma…..Eu unul nu ma intereseaza DualSim….ca am 2 urechii…dar o singura gura!!

  12. omule, un obiect de colectie nu il tii in vanzare ani si ani la rand…nu stiu daca tii minte vremurile de glorie ale ceasurilor elvetiene…aveai un model special in cantiate limitata, il era deja investitie serioasa…il cumparai cu 100k si peste 10 ani il vindeai dublu triplu etc…si se dovedeste si in tech…acest lucru, un obiect clasic in istorie sau un obiect de lux precum AW gold edition,dupa 10 ani cine l-a intretinut frumos, isi ia cel putin dublu sau triplu la licitatie..
    Tot timpul Apple o sa faca publicitate la produsele ce se cumpara si mai accesibile pt toata lumea, ipone, ipad apple watch sport
    Deci publicitatea cea mai mare este pt cele mai accesibile, si 1data cu pretul crescand, vine si publicitate mai mica…deoarece doar cei interesati cauta acele produse

  13. vad ca nu ai prins ideea…asa este si cu o masina de colectie da? si cu un iphone…”Is your iPhone a collector’s item: Apple’s original handset selling for more than $2,000″
    Deci nu are treaba..ideea este daca ai un device intretinut si care si-a lasat amprenta in lume sau in cazul ceasului este o bijuterie limitata, daca il pastrezi il vinzi dublu sau triplu
    Tu nu prea le ai…vad cu istoria…Apple era falimentara fara imprumutul Microsoft,deci nu fara geniul lui steve…ca nu el a adus companie pe primul loc ca valoarea.
    Se vede ca nu ai prieteni sau pe cienva care sa gandeasca ca tine DAR care chiar sa isi cumpere chinezarii…am oameni cu huawei si cu xiaomi…nu sunt premium, da in poze arata premium si copii fidele..dar cam atat.
    Oamenii cu bani, cumpara TAG dar nah nu este ceva pe placul tuturor…majoritatea cumpara Rolex sau PP,sunt cele mai de renume pe rankul lor…PP fiind in top 1, rolex undeva mai jos dupa acestea foarte complexe si cu preturi medii de peste o anumita suma
    Inca 1data, se vede ca nu poti sa nu vrei sa intelegi despre ce vorbeam,dar uite am salvat discutia, asa cum am facut si cu giga contra celalalt, ca sa vezi peste 10 ani,daca om mai trai, cum apar stiri ca un Apple watch 42mm gold edtion de 18k se vinde cu 30-40.000 euro

  14. Asa cum zici ca asiaticii au prins reteta..asa tocmai ce au scos si cei de la alfa romeo masina cu tractiune spate si vor sa concureze cu mercedes sau bmw…dar daca ai una din ultimele 2 si te duci sa faci un test drive sau sa o inchiriezi o alfa,iti dai seama cate lacune are. Una este sa fii premium din toate punctele si alta sa pretinzi premium doar prin anumite categorii