iPhone 8 va avea o camera 3D si recunoastere faciala

iPhone 8 va avea un sistem de recunoastere faciala bazat pe o noua camera 3D dezvoltata de catre LG Innotek special pentru cei de la Apple.

iPhone 8 va avea o camera 3D capabila de recunoastere faciala, conform unor informatii furnizate astazi chiar de carte parteneri din lantul de distributie al companiei Apple. Diverse zvonuri aparute pana in prezent in legatura cu iPhone 8 au sugerat faptul ca terminalul va avea o camera frontala duala 3D si ca ea va functiona inclusiv cu un sistem de recunoastere faciala.

Zvonurile au fost repetate de diverse surse de-a lungul timpului, iar astazi avem o noua confirmare privind planurile companiei Apple in legatura cu iPhone 8. Integrarea unui sistem de recunoastere faciala in iPhone 8 i-ar permite companiei Apple sa ne ofere posibilitatea de a inlocui Touch ID cu un alt sistem de securitate biometrica pentru securizarea iDevice-urilor.

Conform informatiilor de astazi, cei de la LG Innotek urmeaza sa produca aceasta camera 3D frontala pe care iPhone 8 ar trebui sa o integreze. Aceeasi companie produce camera duala a iPhone 7 Plus, iar pentru iPhone 8 cei de la Apple ar fi plasat comenzi in valoare de 177 de milioane de dolari la cei de la LG Innotek pentru acesti senzori de imagine.

iPhone 8 va avea o camera 3D si recunoastere faciala

Pentru a face aceasta noua camera frontala 3D, LG Innotek a investit 240 de milioane de dolari, astfel ca iPhone 8 va beneficia de camere produse intr-o fabrica noua. Aceasta noua camera 3D pentru iPhone 8 ar urma sa poata crea harti virtuale ale locatiilor in care ne aflam, dar si portrete ale persoanelor, iar asa ar functiona recunoasterea faciala.

Separat de recunoasterea faciala, iPhone 8 ar urma sa poata recunoaste inclusiv irisul, si ar putea face selfie-uri 3D sub forma de avarate, sau imagini standard. Pentru aceasta functionalitate a iPhone 8 compania Apple ar putea utiliza software de la compania PrimeSense, cumparata cu aproape 4 ani in urma, ea dezvoltand si Kinect-ul Xbox.

“LG Innotek, the parts unit of LG Group, will supply facial recognition camera modules for the upcoming iPhone, tentatively called the iPhone 8. Apple and LG Innotek, the market leader in the smartphone camera module market, teamed up last year to develop the world’s first 3-D facial recognition camera system that can be used for a variety of applications from biometric authentication to games.”

Cei de la Samsung au implementat un sistem de recunoastere faciala in Galaxy S8, iar el s-a dovedit a fi complet ineficient, deci Apple trebuie sa ofere ceva superior in iPhone 8. Acestea fiind spuse, iPhone 8 va veni cu multe tehnologii noi si extrem de interesante, compania Apple intentionand sa surprinda in orice fel posibil.

iphone 8 recunoastere faciala camera 3d