YouTube impiedica piratarea de muzica

YouTube este principalul motiv pentru care nu ar exista atat de multa muzica piratata pe internet, conform celor de la Google, car afirma ca publicarea de muzica in platforma sa area cest efect. Cei de la Google au descoperit ca YouTube este principalul motiv pentru care nu se pirateaza atat de multa muzica, lumea preferand sa asculte melodiile preferate in platforma celor de la Google.

Datele au fost descoperite in urma unui studiu care a analizat statistici de utilizare ale YouTube, dar in cadrul caruia au fost chestionati si unii utilizatori ai platformei. Conform datelor acestui studiu, daca YouTube nu ar fi existat, 85% din timpul petrecut acum in platforma celor de la Google ar fi fost folosit pentru a pirata muzica, fie prin descarcarea de pe internet, ori ascultarea in medii in care ea este oferita de pirati.

Cei de la YouTube sustin ca in 2016 au platit 1 miliard de dolari catre marile case de discuri pentru reclamele afisate in cadrul clipurilor video muzicate publicate de catre ele. Suma este una colosala si arata faptul ca desi pe YouTube muzica este disponibila gratuit, marile case de discuri si artistii castiga totusi bani de pe urma vizualizarilor generate de catre utilizatori.

YouTube spune si ca in absenta sa, piratarea de muzica ar creste cu nu mai putin de 29% in intreaga lume, lucru care ar putea fi adevarat sau fals, iar noi nu vom sti vreodata. Este totusi destul de clar ca multa lume prefera sa asculte muzica pe YouTube decat sa cumpere muzica de pe internet, sau sa isi faca abonamente la servicii de streaming audio, iar asta nu se va schimba prea curand.

“The study finds that this is not the case. In fact, if YouTube didn’t exist, 85 per cent of time spent on YouTube would move to lower value channels, and would result in a significant increase in piracy. In the absence of YouTube, time spent listening to pirated content would increase by 29 per cent, suggesting that people are going to YouTube instead of pirating music”

youtube piratare muzica