Apple impune o schimbare majora pentru iCloud

In cazul in care ati uitat, va aduc aminte de faptul ca incepand din 15 iunie compania Apple va impune o schimbare majora pentru iCloud si aplicatiile interconectate cu el. Mai exact, cei de la Apple ne vor obliga sa setam parole dedicate pentru fiecare dintre aplicatiile care stocheaza datele din terminalele noastre in serverele iCloud.

Vorbim aici despre aplicatii terte din AppStore care folosesc iCloud pentru a stoca datele de utilizare din terminalele noastre, deci cele native nu vor fi afectate. Aceasta masura este impusa de catre compania Apple pentru iCloud in ideea de a creste securitatea platformei si a impiedica preluarea datelor de catre hackeri, sau agenti guvernamentale.

In cazul in care utilizatorii nu seteaza aplicatii dedicate pentru fiecare aplicatie ce se conecteaza la iCloud, aplicatiile vor inceta sa mai functioneze. Apple a inceput sa le reaminteasca utilizatorilor astazi printr-un email trimis la aproape toti cei care detin un cont iCloud, astfel ca nimeni nu va putea spune ca nu a fost anuntat din timp de catre schimbari.

Afectate vor fi doar unele dintre aplicatiile din AppStore, deoarece aplicatiile care folosesc API-urile Apple pentru a integra iCloud, nu vor necesita setarea unei parole. Utilizarea acestei parole va anonimiza datele de logare la iCloud pentru clientii care folosesc aplicatii ce stocheaza date in iCloud, deci serviciile respective nu vor sti parola reala cu care noi ne logam la serviciile Apple.

Aceste parole dedicate pentru aplicatii necesita ca intai sa avem activat sistemul de autentificare in 2 pasi pentru Apple ID-ul nostru. Dupa aceea, din website-ul appleid.apple.com putem seta parolele specifice pentru fiecare aplicatie in parte utilizand sectiunea Security, asa ca ar fi bine sa faceti totul din timp pentru a evita problemele.

“Beginning on 15 June, app-specific passwords will be required to access your iCloud data using third-party apps such as Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, or other mail, contacts and calendar services not provided by Apple. If you are already signed in to a third-party app using your primary Apple ID password, you will be signed out automatically when this change takes effect. You will need to generate an app-specific password and sign in again.”

iCloud parole aplicatii iPhone

4 COMENTARII

  1. isheep? de ce? ca alegerea mea nu e pe placul tau? nici nu trebuie sa fie, sau acum nu poti sa dormi noaptea. In loc sa vi cu argumente concrete, dai cu batul in balta, tipic smart ass