Siri a salvat viata unui barbat a carui casa a explodat

Siri este din nou in centrul atentiei astazi, asistentul personal al celor de la Apple reusind sa salveze viata unui barbat a carui casa a explodat. Vorbim despre un american din New Hampshire, care sustine ca daca Siri nu ar fi existat, atunci el ar fi murit in urma incidentului care s-a produs cu nu foarte mult timp in urma si i-a distrus o buna parte din casa.

Barbatul vizita casa mamei sale, ce nu era locuita si era listata de vanzare, insa din pacate o posibila acumulare de gaze era sa il coste viata. Conform barbatului, in momentul in care a aprins lumina in casa, o flacara puternica a fost imediat aprinsa, explozia rupand si o parte din interiorul casei, care a cazut partial peste barbat, generandu-i si arsuri serioase.

Desi barbatul era ranit serios, el a reusit totusi sa ajunga la masina parcata in apropierea casei, insa din cauza arsurilor grave nu era capabil sa apeleze serviciile de urgenta si sa ceara ajutor. Aici a intervenit Siri, barbatul folosindu-se de asistentul personal din iPhone pentru a apela serviciile de urgenta, acestea trimitand pompierii si o ambulanta pentru a-l ajuta si a stinge incendiu.

Barbatul a ajuns rapid la spital unde a fost tratat pentru ranile suferite, medicii spunandu-i ca se va vindeca, insa va dura ceva timp pana cand isi va reveni complet. In ciuda acestui lucru, daca nu ar fi avut Siri, sau un Android cu un asistent similar, atunci el nu ar mai fi fost in viata astazi pentru ca nu ar fi avut cum sa apeleze serviciile de urgenta si sa ceara ajutor.

Aceasta este doar una dintre recentele povesti in care asistentul personal Siri salveaza viata unei persoane, alte incidente similare fiind relatate in ultimele saptamani.

“The whole place caught fire. Part of it collapsed while I was in it during the initial explosion, so I couldn’t really tell where I was.’ I had the presence of mind to use Siri to at least call 911. I was going into shock, too, so having Siri to dial 911 for me was critical.”