Android O – prezentarea noilor functii

Android O va avea o multitudine de functii noi pregatite de catre compania Google, iar acum avem ocazia de a le vedea prezentate.

Android O este viitoarea versiune a sistemului de operare Android, compania Google anuntand in mod oficial in cursul zilei de ieri lansarea sa. Vorbim despre un Android O care va fi disponibil pana in toamna acestui an si care acum este disponibil in versiune beta, deci dezvoltatorii Android il pot instala si testa fara probleme incepand de ieri.

In Android O, cei de la Google s-au concentrat pe imbunatatirea experientei de utilizator si pe implementarea unor functii care nu sunt disponibile acum. Una dintre ele este sistemul picture-in-picture pe care cei de la Google il vor oferi in Android O incepand de anul acesta, el permitand redarea de clipuri video peste interfata oricarei alte aplicatii.

In continuare, Android O va avea o functie numita Notifications Dots, care are menirea de a arata in interfata unei aplicatii daca exista notificari necitite pentru acea aplicatie. Android O va avea deasemenea o functie de autocompletare a datelor de logare in aplicatii, aceasta fiind imprumutata din Google Chrome pentru a simplifica utilizarea aplicatiilor.

Android O – iata ce noi functii va aduce noul sistem de operare al Google

Mergand in continuare, Android O va avea imbunatatiri pentru functia de copiere si lipire de texte, cei de la Google urmand a folosi inteligenta artificiala pentru asta. In functie de textele selectate, Android O va copia automat anumite segmente pentru noi fara a mai afisa butoanele de copiere, lipirea facandu-se exact precum in mod obisnuit.

Pe partea de securitate Android O va avea imbunatatiri menite sa elimine unele vulnerabilitati si sa protejeze mai bine utilizatorii de aplicatiile malitioase. Android O va porni deasemenea de 2 ori mai rapid decat versiunea anterioara, aplicatiile urmand a fi deschise deasemenea cu de pana la 2 ori mai repede pentru a face terminalele sa para mai rapide.

Practic, Google incearca prin Android O sa aduca imbunatatiri constante pentru experienta de utilizare a terminalelor, dar nu vorbim despre nimic revolutionar. Era de asteptat ca acest lucru sa se intample, dar poate ca vor exista si alte surprize pentru Android O pana in momentul in care va fi lansat oficial de catre compania Apple.