Prima Pagina Apple Music Apple vrea ca oamenii sa plateasca pentru muzica

Apple vrea ca oamenii sa plateasca pentru muzica

Intr-o era digitala in care nimeni nu vrea sa plateasca pentru nimic, cei de la Apple se chinuie sa convinga oamenii sa plateasca pentru muzica. Intr-un interviu acordat zilele trecute pentru o publicatie americana, Jimmy Iovine, co-fondator al Beats si director Apple care conduce Apple Music, a vorbit despre problemele pe care le aduce oferirea de muzica gratuita.

El a afirmat ca daca Apple Music ar fi fost disponibil intr-o versiune gratuita permanenta, atunci serviciul ar fi avut 400 de milioane de utilizatori activi lunar. Aici el ataca Spotify, care are o versiune gratuita si plina de reclame, directorul Apple afirmand ca acest model de serviciu de streaming audio este de fapt pagubos pentru artistii care isi ofera muzica.

Pentru a convinge mai multi oameni sa plateasca pentru Apple Music, Jimmy Iovine este de parere ca trebuie sa ofere si beneficii speciale. Mai exact, Apple investeste serios in continut video pentru Apple Music, iar compania spera ca asta ii va convinge pe oameni sa-si faca abonamente, cu care in schimb sa plateasca si artistii ai caror muzica este oferita prin sistem.

“I’ve put my money where my mouth is: Beats Music didn’t have a free tier. Apple Music doesn’t have a free tier. I’m not just talking it; I’m walking it. That’s why I aligned with Eddy and Tim and Steve. They thought the same way. I think what’s going on [with free music] is wrong. I just do.”

Ceea ce spune Iovine da de inteles ca utilizatorii care folosesc Apple Music gratuit timp de 3 luni ar putea ramane fara acces la anumit continut din platforma. Ei ar putea fi nevoiti sa plateasca un abonament lunar pentru a accesa acel continut, iar sumele cerute de catre Apple nu sunt chiar atat de mari pentru a speria potentialii clienti.

“In the beginning of Apple Music, I was very frustrated; I tried to fight [Spotify] and all those things. Now all we can do is make Apple Music such a special place that people want to come and that will encourage more people [to subscribe].”

Desigur ca ideile celor de la Apple sunt bune pentru industrie, dar a convinge oamenii sa plateasca pentru ceva ce nu le este neaparat necesar nu este o munca atat de usoara.

apple music plata muzica

 • andrew

  De ce as da banii pe ceva pe care oricum îl pot avea gratuit (prin TubeMusic de exemplu) ? In plus, programul amintit de mine Downloadează muzică direct de pe YouTube. Astfel, nu va mai trebui sa aștept X piesă apărută recent să fie disponibilă in Apple Music, ci pot direct sa o descarc complet gratuit și sa o ascult offline.

 • sKn

  Iar acest TubeMusic cat va mai fi available? Utilizatorii de rand trebuie sa inteleaga ca acei dezvoltatori trebuie platiti cumva. Nimenea nu munceste gratis, si sincer aceste asa zise “third-party solutions”, nu sunt deloc reliable, sunt buggy, probleme serioase la nivel de privacy si acces de continut, iar ce e cel mai important e calitatea atat la nivel de platforma cat la integrare si continut. Lumea trebuie sa inteleaga ca toate cele sus mentionate, in spate genereaza costuri imense pentru producatori/furnizori. Vrei premium, platesti. Eu folosesc Apple Music din prima zi, si inainte folosisem Deezer 3 ani la rand. Sincer, nu-mi pare rau niciun moment pentru cei 7-10 Euro lunar platiti

 • IsVel

  skn@ ai vorbit sa nu adormi!
  Prin vizualizarea Conținutului de pe YouTube se plătește !

 • andrew

  Skn : de fapt aceasta aplicație nu este deloc “buggy”, merge foarte bine. Referitor la calitatea conținutului media, nu am ce reproșa. Aceasta aplicație câștigă pentru că dacă intri in ea îți apare o simpla reclama pe care in 2 secunde o închizi. ~ 10 € nu este o sumă mare, dar dacă pot avea ceva gratuit și mai bun, de ce nu ?

 • Viorel Predatorul

  “directorul Apple afirmand ca acest model de serviciu de streaming audio este de fapt pagubos pentru artistii care isi ofera muzica.”

  Este clar că Apple se gândește la producătorii de muzică, și nu la experiența utilizatorului, așa cum afirmă de câte ori are ocazia!
  Artiștii sunt cei care decid dacă oferirea de conținut muzical prin asemenea aplicații gratuite este păguboasă sau nu, dar în niciun caz Apple nu poate stabili asta.

  Directorul Apple se gândește că modelul ăsta este păgubos pentru Apple, pentru că nu poate încasa nimic din bișnița asta. Muzica de pe Spotify sau alte servicii este plătită din reclame, și nu văd care este problema Apple, dacă artiștii sunt mulțumiți și clienții asemenea.

 • h-d

  Costa prea mult telefonul la abonament,sau cash,asa ca muzica intra-n pretul astronomic
  ::::))))))))