Apple schimba moneda utilizata pentru Romania in AppStore

Apple a trimis noaptea trecuta email-ul de mai jos pentru toti clientii romani ai AppStore, iTunes Store, iBook Store, Apple Music, dar si cei care cumpara spatiu de stocare in iCloud. In el ne atentioneaza ca in curand moneda la care sunt afisate preturile pentru produsele digitale din aceste magazine urmeaza sa fie schimbata din euro in lei.

O data clara pentru aceasta schimbare nu a fost anuntata de catre compania Apple, insa in momentul in care ea va fi facuta, euro va disparea complet din magazine. Toate preturile vor fi afisate in LEI, iar toate soldurile iTunes incarcate prin gift card-uri vor fi exprimate deasemenea in LEI, lucru care trebuia facut inca de la aparitia magazinelor.

Schimbarea pe care compania Apple o face este una majora si va fi interesant de vazut ce fel de rata de schimb valutar va folosi pentru noile preturi. Pana acum, bancile erau cele care stabileau rata de schimb valutar pentru achizitii, deoarece ele faceau conversia leu – euro pentru clienti, insa Apple simplifica foarte mult totul.

As vrea sa cred ca Apple nu va afisa preturi mult mai mari fata de valoarea euro in Romania, insa cunoscand modul de actiune al Apple, cred ca se va intampla asta. Voi ce parerea veti ?

“Bună ziua,
Moneda utilizată în RomâJnia pentru App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music și pentru spațiul de stocare iCloud, va fi schimbată în curând din euro în leu.

După schimbarea monedei, orice precomenzi sau abonamente vor fi facturate în lei, iar soldurile cadourilor iTunes existente vor fi exprimate în moneda locală.

Valorificați soldurile cadourilor dvs. cât mai curând posibil. În timpul schimbării monedei puteți întâmpina probleme la vizualizarea, utilizarea sau valorificarea creditului din magazin.

Pentru informații suplimentare, contactați Asistența Apple.

Cu stimă,
Apple”

Apple moneda euro lei Romania

13 COMENTARII

  1. @Nytmare
    Sunt de acord cu tine !!!
    Vom plati mai mult… sunt convins de asta
    @Zaone – ai putea sa verifici dupa ce se schimba cu cele de azi …

  2. Plătești cu 10 cenți în plus, adică cu 50 bani mai mult. Sincer, nu mi se pare o creștere substanțială, chiar dacă Scrb încă măi speră ca eu să fiu sărac.