iPhone 8 – de ce va costa 1000 de dolari

iPhone 8 va costa 1000 de dolari conform celor mai recente zvonuri, iar astazi avem si o explicatie pentru pretul atat de mare de vanzare.

52

iPhone 8 este prezentat de ceva vreme ca avand un pret final de vanzare foarte mare, apropiat de valoarea de 1000 de dolari pentru cel mai “ieftin” dintre modele. iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran OLED cu diagonala de 5.8 inch, incarcare wireless, o carcasa din sticla, minim 128 GB spatiu de stocare, Touch ID in ecran si alte noutati interesante.

Pentru a putea lansa un iPhone 8 cu atat de multe noutati, compania Apple a fost nevoita sa faca schimbari pentru componentele folosite, iar unele vor fi mult mai scumpe. Printre acestea se numara si noul modul 3D Touch pentru ecranul OLED al iPhone 8, acesta urmand a fi de aproximativ 3 ori mai scump decat cel folosit in iPhone 7.

Apple cumpara modulele 3D Touch de la TPK, iar daca acum un modul costa 7 – 9 dolari, pentru iPhone 8 acesta ar putea ajunge sa coste pana la 19 – 22 de dolari. Apple ar fi acceptat acest pret pentru noul modul 3D Touch al iPhone 8, iar el se va rasfrange in pretul final pe care compaina Apple il va percepe de la utilizatori, deci aici avem o explicatie pentru pretul final mare.

iPhone 8 – de ce va costa 1000 de dolari

Ecranul OLED al iPhone 8 este mult mai fragil decat cel LCD din iPhone 7, astfel ca senzorul de presiune pentru 3D Touch este mult mai complex si implicit mai scump de fabricat. In mod normal acest nou modul 3D Touch pentru iPhone 8 ar fi trebuit sa fie cu doar 50% mai scump decat cel din iPhone 7, insa cresterea pare sa fie de 150%, iar Apple ar fi acceptat-o.

Separat de acest nou modul 3D Touch, Apple va fi nevoita sa plateasca bani mai multi si pentru ecranul OLED al iPhone 8 in comparatie cu cel LCD al iPhone 7. Integrarea incarcarii wireless va creste deasemenea costul de productie al iPhone 8 comparativ cu cel al iPhone 7, iar carcasa din sticla este mai greu de fabricat si montat decat una din aluminiu.

“Touch panel maker TPK Holdings has quoted US$18-22 for 3D Touch solution for use in a new iPhone equipped with OLED panel to be launched later in 2017 and Apple has accepted the quote. The solution directly bonds 3D Touch sensors on LTPS TFT-LCD display panels of the iPhone, but 3D Touch solution for OLED panels entails bonding of a glass cover on the front and back side of an OLED panel each to reinforce the fragile OLED panel.”

Adunand toate aceste costuri, putem intelege foarte usor de ce pretul de fabricare al iPhone 8 s-ar putea apropia de valoarea de 400 de dolari, sau ar putea fi chiar mai mare de atat. De aici si pana la 1000 de dolari este un pas mic, Apple dorind intotdeauna sa scoata cat mai multi bani de pe urma terminalelor sale, asa ca iPhone 8 va fi mult mai scump decat se asteapta multi.

iPhone 8 costa pret 1000 dolari