Tim Cook testeaza un dispozitiv pentru masurarea glucozei

Tim Cook, presedintele companiei Apple, testeaza personal un nou dispozitiv care este dezvoltat in momentul de fata pentru Apple Watch si care va putea masura glucoza din sange. Vorbim despre un gadget medical despre care am mai auzit in trecut si care s-ar afla in ultimele stadii ale procesului de dezvoltare, acesta fiind probabil si motivul pentru care presedintele Apple il testeaza personal.

Acest dispozitiv ar fi independent de Apple Watch, integrat in carcasa, sau lipit altfel de pielea purtatorului, el comunicand cu ceasul prin Bluetooth. O aplicatie speciala din Apple Watch inregistreaza datele trimise de catre acest dispozitiv si afiseaza masuratori privind nivelul de glucoza din sange, compania Apple fiind aproape de a-l lansa pe pietele globale pentru toti cei interesati de el.

Saptamana trecuta ni s-a spus ca Apple Watch va putea masura nivelul de glucoza din sange cu ajutorul unui senzor montat intr-o bratara inteligenta ce ar putea fi atasata ceasului. Desigur ca nu stim daca Tim Cook poarta asa ceva, sau un altfel de dispozitiv prototip, insa este clar ca el are un gadget care poate masura nivelul glucozei din sange cu Apple Watch.

Tim Cook testeaza acest dispozitiv de cateva luni, el confirmand ca poarta un asemenea gadget la el tot timpul pentru a tine sub control nivelul de glucoza din sange. Desigur ca nimeni nu stia atunci ca de fapt Tim Cook ar testa un viitor produs al Apple, insa iata ca acum aflam asta, compania Apple incercand sa ajute bolnavii de diabet.

Apple a evitat sa implementeze aceste functii direct in Apple Watch deoarece trebuia sa certifice produsul ca unul medical, dar poate lansa accesorii separate care ofera aceasta functionalitate.

“Tim Cook also talked about the device to a roomful of students in February at the University of Glasgow, where he received an honorary degree. He didn’t say if it was a medical device from a company like Medtronic or Dexcom, or an Apple prototype. I’ve been wearing a continuous glucose monitor for a few weeks. I just took it off before coming on this trip.”

presedinte apple glucoza apple watch