Facebook va transmite sinuciderile in direct

Facebook a luat recent o masura extrem de controversata care pune reteaua de socializare intr-o pozitie extrem de proasta in fata utilizatorilor din lumea intreaga. Intr- perioada in care pe Facebook se publica din ce in ce mai multe transmisiuni live cu sinucideri, crime, batai, violuri, sau alte infractiuni, compania americana a deci sa nu limiteze dreptul la libera exprimare a unora dintre oameni.

Mai exact, cei de la Facebook au luat decizia de a nu interzice transmiterea in direct a tentativelor de sinucidere, sau chiar a sinuciderilor, in ciuda opozitiei multor utilizatori. Noi documente furnizate de catre moderatori ai companiei Facebook dezvaluie faptul ca s-a luat decizia relaxarii politicii privind transmiterea sinuciderilor prin Facebook Live.

Cei de la Facebook au luat aceasta decizie deoarece nu doresc sa priveze persoanele aflate in disperare de cauza de ajutorul pe care l-ar putea primi pentru a fi opriti din tentativa de sinucidere. In cazul in care sinuciderea are loc, cei de la Facebook vor sterge clipurile video doar daca persoana a murit, sau daca tragedia nu este importanta pentru presa.

Facebook – va permite transmiterea sinuciderilor in direct

Se pare ca anumiti experti angajati de catre compania Facebook au consiliat conducerea pentru a lua aceasta decizie extrem de controversata si cu siguranta va exista multa opozitie pentru ea. Conform expertilor angajati de catre Facebook, interzicerea transmiterii tentativelor de sinucidere, sau a sinuciderilor, ar reprezenta o pedeapsa pentru acele persoane si chiar le-ar pune viata in pericol.

Transmisiunile acestor evenimente va fi posibila doar daca persoanele respective discuta pe Facebook cu oamenii care se uita la respectivele transmisiuni in direct. Facebook este de parere ca aceste clipuri video ar putea convinge alte persoane sa se sinucida, astfel ca le va sterge pe acelea care nu sunt suficient de importante pentru a fi relatate de catre presa internationala.

“We’re now seeing more video content – including suicides – shared on Facebook. We don’t want to censor or punish people in distress who are attempting suicide. Experts have told us what’s best for these people’s safety is to let them livestream as long as they are engaging with viewers. However, because of the contagion risk [ie some people who see suicide are more likely to consider suicide], what’s best for the safety of people watching these videos is for us to remove them once there’s no longer an opportunity to help the person.”

Practic, indirect Facebook confirma faptul ca tentativele de sinucidere, sau sinucidrile, tin oamenii ocupati pe reteaua sa de socializare si va permite transmiterea lor. Clipurile video ramase in urma unei sinucideri pe Facebook vor fi sterse doar daca reteaua de socializare nu este suficient de promovata de catre presa, iar asa se desfasoara lucrurile in lumea civilizata.

Facebook transmitere sinucideri