Prima Pagina Facebook Facebook va transmite sinuciderile in direct

Facebook va transmite sinuciderile in direct

Facebook a luat recent o masura extrem de controversata care pune reteaua de socializare intr-o pozitie extrem de proasta in fata utilizatorilor din lumea intreaga. Intr- perioada in care pe Facebook se publica din ce in ce mai multe transmisiuni live cu sinucideri, crime, batai, violuri, sau alte infractiuni, compania americana a deci sa nu limiteze dreptul la libera exprimare a unora dintre oameni.

Mai exact, cei de la Facebook au luat decizia de a nu interzice transmiterea in direct a tentativelor de sinucidere, sau chiar a sinuciderilor, in ciuda opozitiei multor utilizatori. Noi documente furnizate de catre moderatori ai companiei Facebook dezvaluie faptul ca s-a luat decizia relaxarii politicii privind transmiterea sinuciderilor prin Facebook Live.

Cei de la Facebook au luat aceasta decizie deoarece nu doresc sa priveze persoanele aflate in disperare de cauza de ajutorul pe care l-ar putea primi pentru a fi opriti din tentativa de sinucidere. In cazul in care sinuciderea are loc, cei de la Facebook vor sterge clipurile video doar daca persoana a murit, sau daca tragedia nu este importanta pentru presa.

Facebook – va permite transmiterea sinuciderilor in direct

Se pare ca anumiti experti angajati de catre compania Facebook au consiliat conducerea pentru a lua aceasta decizie extrem de controversata si cu siguranta va exista multa opozitie pentru ea. Conform expertilor angajati de catre Facebook, interzicerea transmiterii tentativelor de sinucidere, sau a sinuciderilor, ar reprezenta o pedeapsa pentru acele persoane si chiar le-ar pune viata in pericol.

Transmisiunile acestor evenimente va fi posibila doar daca persoanele respective discuta pe Facebook cu oamenii care se uita la respectivele transmisiuni in direct. Facebook este de parere ca aceste clipuri video ar putea convinge alte persoane sa se sinucida, astfel ca le va sterge pe acelea care nu sunt suficient de importante pentru a fi relatate de catre presa internationala.

“We’re now seeing more video content – including suicides – shared on Facebook. We don’t want to censor or punish people in distress who are attempting suicide. Experts have told us what’s best for these people’s safety is to let them livestream as long as they are engaging with viewers. However, because of the contagion risk [ie some people who see suicide are more likely to consider suicide], what’s best for the safety of people watching these videos is for us to remove them once there’s no longer an opportunity to help the person.”

Practic, indirect Facebook confirma faptul ca tentativele de sinucidere, sau sinucidrile, tin oamenii ocupati pe reteaua sa de socializare si va permite transmiterea lor. Clipurile video ramase in urma unei sinucideri pe Facebook vor fi sterse doar daca reteaua de socializare nu este suficient de promovata de catre presa, iar asa se desfasoara lucrurile in lumea civilizata.

Facebook transmitere sinucideri

 • BURN

  Dacă faci un live si te sinucizi bateria îți moare si adio clip salvat si postat pe fb! Nu mai rămâne nimic decât acele câteva vizualizări care erau la live :)))) nu prea are logica, probabil fb îți salvează clipul dar nu ți-l poate posta sa îți rămână pe profil, fără ca prop. contului sa o facă :))?!

 • sultanu’ dragostei

  Ce au decazut oamenii

 • Srb Srb

  Dupa cum ziceam…este bine sa avem restrictii si sa nu avem atata libertate. Apple stie cel mai bine…iOS un sistem inchis controlat…android..opus

 • Srb Srb

  pai acuma poti face livestream din ce am vazut…deci pui telefonul in fata evenimentului si jaga jaga

 • Jay Cirin

  Ai apărut și tu sa te afli in treaba. Ce legătura au restricțiile din IOS cu sinuciderile live de pe Facebook ?!?!

 • Srb Srb

  vorbesc de mentalitate.. Este bine sa controlezi decat sa lasi libertate…uite unde se ajunge.Am inteles ca nu prea ai inteles legatura dar nah

 • sudteamromania

  Fiind vorba de un live, nici nu prea au cum sa facă mare lucru, asta ar însemna ca sa fie un paznic uman ori de natura tehnica sa stea sa analizeze dacă e sau nu ok ori interzis dacă e real sau caterinca, etc

 • Srb Srb

  pe S8 avand SUPER AMOLED sigur o sa vezi daca este real sau nu.
  OLED FTW RA PAPAA PAPAPA PAM

 • claudiu

  De ce te obosești, lasă-l ca poate îl vedem live:))

 • Srb Srb

  tu de ce te obosesti? lasa-l

 • claudiu

  Nu te-ai prins! :))

 • Srb Srb

  ba da, bagai apropouri ca vrei sa ti-o iau inainte cu live streamingul

 • claudiu

  Hai ca văd ca ești Baiat deștept! Bravo!!!

 • Srb Srb

  da stiu ca sunt, logic, pana acum nu mi-a mai zis niciun emo

 • adas

  Vreau canalu de fb . Vreau sa vad unde moare lumea . Unde dau click ?

 • Andreea

  @zaone pune in link sa vedem și noi