Apple testeaza tehnologia 5G pentru iPhone

Apple a inceput sa testeze tehnologia 5G pentru a o utiliza cu viitoare modele ale iPhone, cei din Cupertino depunand documentatia pentru a primi o licenta experimentala in acest sens. Tehnologia 5G pe care compania Apple o testeaza in momentul de fata se numeste milimeter wave, ea aducand viteze foarte mari de navigare pe internet, dar si semnal mai bun pentru terminale.

Autoritatile americane i-au inregistrat companiei Apple licenta pentru a testa tehnologia 5G pentru iPhone, deci probabil exista deja prototipuri care au modemuri compatibile integrate.  In baza licentei acordate, compania Apple poate testa tehnologia 5G pe iPhone in doua locatii din California, insa totul este acum abia la inceput, din pacate.

In mod surprinzator compania Apple a anuntat ca testarea tehnologiei 5G pentru iPhone in vederea dezvoltarii unei versiuni finale nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 an de zile. Dupa cum era de asteptat, iPhone 8 nu va beneficia de suport 5G, dar probabil putini se asteptau ca iPhone 8S/iPhone 9 sa il aiba, dar Apple pare increzatoare ca se va intampla asta.

Desigur ca Apple nu va implementa suport 5G in iPhone fara ca operatorii de telefonie mobila din intreaga lume sa aiba retelele suficient de mature pentru smartphone-urile compatibile. In aceasta idee, chiar daca Apple va avea un iPhone cu suport 5G pregatit intr-un an, e greu de spus daca operatorii de telefonie mobila vor avea retelele pregatite.

“Apple Inc. seeks to assess cellular link performance in direct path and multipath environments between base station transmitters and receivers using this spectrum. These assessments will provide engineering data relevant to the operation of devices on wireless carriers’ future 5G networks.”

iPhone 5G Apple