Prima Pagina iPhone Apple testeaza tehnologia 5G pentru iPhone

Apple testeaza tehnologia 5G pentru iPhone

Apple a inceput sa testeze tehnologia 5G pentru a o utiliza cu viitoare modele ale iPhone, cei din Cupertino depunand documentatia pentru a primi o licenta experimentala in acest sens. Tehnologia 5G pe care compania Apple o testeaza in momentul de fata se numeste milimeter wave, ea aducand viteze foarte mari de navigare pe internet, dar si semnal mai bun pentru terminale.

Autoritatile americane i-au inregistrat companiei Apple licenta pentru a testa tehnologia 5G pentru iPhone, deci probabil exista deja prototipuri care au modemuri compatibile integrate.  In baza licentei acordate, compania Apple poate testa tehnologia 5G pe iPhone in doua locatii din California, insa totul este acum abia la inceput, din pacate.

In mod surprinzator compania Apple a anuntat ca testarea tehnologiei 5G pentru iPhone in vederea dezvoltarii unei versiuni finale nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 an de zile. Dupa cum era de asteptat, iPhone 8 nu va beneficia de suport 5G, dar probabil putini se asteptau ca iPhone 8S/iPhone 9 sa il aiba, dar Apple pare increzatoare ca se va intampla asta.

Desigur ca Apple nu va implementa suport 5G in iPhone fara ca operatorii de telefonie mobila din intreaga lume sa aiba retelele suficient de mature pentru smartphone-urile compatibile. In aceasta idee, chiar daca Apple va avea un iPhone cu suport 5G pregatit intr-un an, e greu de spus daca operatorii de telefonie mobila vor avea retelele pregatite.

“Apple Inc. seeks to assess cellular link performance in direct path and multipath environments between base station transmitters and receivers using this spectrum. These assessments will provide engineering data relevant to the operation of devices on wireless carriers’ future 5G networks.”

iPhone 5G Apple

 • kla

  Samsung a făcut-o deja asa ca era cazul. Dar parca vad ca anul asta nu vom avea iPhones compatibile 5G

 • RaduD

  In ce priveste dezvoltarea si implementarea tehnologiei 5G, eu cred ca nu e vorba doar de ce fac/vor face producatorii de telefoane Apple, Samsung, etc.., ci mai ales ce vor face operatorii de telefonie mobila….

 • Srb Srb

  Pai nici nu vad de ce anul acesta din moment ce nu avem ce face cu 5G. Am inteles ca abia prin 2019

 • Mr. Tambourine Man

  Normal

 • Mr. Tambourine Man

  Samsung testează și 8g în acest moment. E făcut din plastic și are capacul detașabil

 • richard

  nu neaparat, chiar dc nu exista 5G comercial acum, posibil sa fie in 2-3 ani. asta insemana ca doar atunci ar trebui sa scoata Apple 5G in Iphone 10-11? Iar Iphone 8, 9 sunt bune de aruncat la gunoi dc vrei 5G? daca pt producator tehnologia permite si maI ales dc nu e mare lucru dpdv financiar de ce sa nu o incluzi in avans? astfel chiar si cu modelul din acest an vei putea fi la zi dpdv al conectarii, mai mult modelul din acest an si-ar pastra mai mult din valoare. de asemenea nu toti isi vor permite mereu sa aibe flagship. cel mai bun exemplu vezi la android, exista sutele de modele low end care duc bine mersi 4G, unele chiar si 4G+. personal consider ca userii ar avea de castigat, inclusiv producatorii ca ar da dovada de initiative privind inovatia, demonstrand ca sunt pregatiri pt schimbarea tehnologica.

 • Srb Srb

  da,din punct de vedere business, vrei sa isi cumpere utilizatorii tai noul si potentul iphone cu 5g…asa stai 2-3 ani fara 5g…ca dupa aceea sa poti sta maxim 1 an cu 5G pe el? pt ca dupa 3-4 ani nu mai merge telefonul ala fluent cu cea mai noua versiune de iOS. Deci clar poate minim anul viitor sa vedem iphone 5G. Asa a fost si cu 4G si nimeni nu s-a plans; decat,nah,plangaciosii
  Aproape cam nimeni nu isi mai tine iphone mai mult de 2-3 ani deja. Deci, bagi 5G ca atunci cand vei putea sa il folosesti, oricum sa iti cumperi noul iphone ?! yeah right

 • cuesnecenzurat

  Bravo, bine expus, anw cand nu ai licente pentru ca nu platesti mai nou scuza e ca tehnologia nu e matura, Apple vrea sa vanda la mia de euro dispozitive “premium” dar fara sa plateasca, ei le vor doar FRAND.
  Daca reuseau manevra Intel + LTE CDMA toti aclamau Superb ca aveau sau nu retea nu mai conta, vezi comentariile la zvonurile anterioare!
  Exemplu, uita-te doar la postarea de aseara cu clipul ACS sa-i vezi ce extaz au(Lolek si Bolek) pentru o functie amarata prezenta si pe dispozitive de 50$! :))

 • Srb Srb

  tu nu faci diferenta intre tehnologie matura sau nu…sau o tehnologie useless ce nu poate fi folosita pe piata

 • Fosocle

  “Testeaza” inseamna de fapt ca discuta cu avocatii cum sa dea in judecata compania care a dezvoltat tehnologia 5G ca sa obtina licentele FRAND pe gratis

 • cuesnecenzurat

  lasa nu fi suparat mai sunt doar 7 zile si-ti primesti plata, te bucuri iar de paine pentru o zi!

 • Srb Srb

  yep, macar primesc plata si nu bobarnace de la toti saracii

 • richard

  ce spun eu si ce ai inteles tu…

 • Srb Srb

  Pai eu iti explicam de ce nu se va intampla nici din punct moral nici financiar

 • iTu

  Ce tare 😅 Unii vor 5G si ei saracii nici pe 4G nu au viteza. Astazi in ungaria pe 4G aveam viteza de 7-8Mbps 😂 Sa numai vb in romania ca sunt zone unde ai 4G cu 3Mbps. Aici, unde traiesc mi-au promis viteza de pana la 300Mbps si mai mult de 120-130Mbps nu am vazut neam.