Facebook anunta noi schimbari pentru aplicatia mobila

Facebook a facut recent noi schimbari pentru aplicatia mobila folosita de peste 1 miliard de oameni luna in lumea intreaga de pe diverse terminale mobile. Conform celor de la Facebook, schimbarea este facuta pentru sectiunea Trending Topics a aplicatiei pentru smartphone si tablete, ea afisand acum informatii dintr-o gama mult mai diversificata de surse.

Deocamdata schimbarea este vizibila doar pe iPhone, iar aplicatia Facebook va afisa stiri din mai multe surse in momentul selectarii unui subiect de interes in sectiunea Trending Topics. Cei de la Facebook nu aleg manual stirile care apar acolo, ci lasa inteligenta artificiala sa faca acest lucru in baza interactiunii utilizatorilor cu informatiile publicate.

Facebook a lansat Trending Topics in ideea de a ii ajuta pe utilizatori sa descopere informatii de ultima ora din diverse zone de interes. Sectiunea Trending Topics a Facebook a fost si segmentata pentru a afisa informatii regionale cu privire la stirile publicate, astfel ca utilizatorii au parte de o selectie ceva mai buna a stirilor pe care le pot citi din aplicatie.

Aceasta sectiune noua a Facebook a fost laudata din plin de catre multi dintre cei care acceseaza in mod constant stiri prin intermedul sau, iar compania incearca sa imbunatateasca in mod constant experienta de utilizare. Schimbarea pentru sectiunea Trending Topics a Facebook urmeaza sa fie oferita inclusiv in platforma Android in viitor, dar deocamdata nu se stie cand.

“Facebook says stories are determined the same way as the featured headline — using a combination of factors including the engagement around the article on Facebook, the engagement around the publisher overall, and whether other articles are linking to it. “By making it easier to see what other news outlets are saying about each topic, we hope that people will feel more informed about the news in their region.”

facebook noutati iphone aplicatii