Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – caracteristica ecranului confirmata

iPhone 8 – caracteristica ecranului confirmata

iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran cu diagonala de 5.8 inch si screen ratio 18:9, o schimbare majora fata de actualele modelele ale Apple.

iPhone 8 continua sa aiba parte de atentia tuturor, iar asta pentru ca vorbim despre un smartphone pe care foarte multa lume ar dori sa il cumpere cand va fi lansat. Cei de la Apple stiu asta, asa ca lasa firmituri de informatii sa “iasa” in presa, asa ca astazi aflam un nou detaliu cu privire la ecranul pe care iPhone 8 urmeaza sa il ofere pentru clientii Apple.

Mai exact, direct din Asia vine informatia conform careia compania Apple urmeaza sa integreze in iPhone 8 un ecran al carui screen ratio va fi de 18:9, fata de 16:9 acum. Da, ati citit bine, vorbim despre un screen ratio nou pentru terminalele iPhone incepand cu iPhone 8, cei de la Apple facand intr-un final schimbarea pe care lumea o cere inca de la primele modele ale smartphone-urilor.

Mai multi producatori Android au trecut anul acesta la asemenea tipuri de ecrane, iar compania Apple intentioneaza sa faca acelasi lucru pentru iPhone 8. Stim deja ca iPhone 8 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, iar avand in vedere forma sa finala, compania Apple va fi obligata sa foloseasca un screen ratio de 18:9 pentru a putea afisa informatii.

iPhone 8 – va avea un ecran cu screen ratio 18:9

Desi foarte multe zvonuri privind iPhone 8 au aparut in ultimele saptamani, aceasta este prima oara cand ni se spune ca ecranul ar putea avea acest screen ratio. Asta nu inseamna ca informatia este falsa, mai ales ca vine de la o publicatie care are surse in lanturile de distributie ale Apple, deci ar trebui sa stie ce fel de schimbari mari sunt pregatite pentru iPhone 8.

Avand un screen ratio de 18:9, iPhone 8 ar trebui sa afiseze diferit si imaginile pe care noi le accesam, ori cele pe care le inregistram folosindu-ne dispozitivele. Aceasta schimbare ar putea inclusiv o crestere a rezolutiei iPhone 8, deci implicit dezvoltatorii vor trebui sa-si actualizeze aplicatiile pentru a oferi aplicatii care sa arate bine pe noul terminal.

“Apple is expected to unveil a new iPhone equipped with 5.8-inch 18:9 AMOLED panels in second-half 2017, and China-based vendors including Huawei Technologies, Oppo, Vivo, Xiaomi Technology, GiONEE and Meizu will also launch high-end all-screen smartphones equipped with 18:9 panels in the period, the sources noted.”

iPhone 8 nu va fi singurul smartphone care va veni cu o asemenea schimbare majora, deoarece multi alti producatori de terminale Android vor beneficia de acelasi lucru. Era de asteptat ca iPhone 8 sa nu aiba viata usoara in aceasta toamna, iar schimbarea pentru screen ratio-ul ecranului este una colosala pentru compania Apple.

iPhone 8 screen ratio ecran

 • Srb Srb

  Macar daca face trecerea si Apple la acest aspect ratio, atunci va obliga industria sa avem content pt acest 18:9. Mai ales ca multi ii vor urma

 • radu

  Cum sa fie screen ratio 4/3 acum ?

 • Heath

  Când sunt multe numere se pierde…

 • Master89

  16:9

 • Heath

  Se zicea că va semăna din fata cu un LG g6 , se pare că va avea și același aspect ratio. 👎

 • Fixed.

 • V.P

  Multi vor urma Apple , asta e tare de tot :)))))

 • Visan Teodor

  Mai să fie,Apple iar da startul in tehnologie,prin introducerea formatului 18:9.Bravo Apple,chiar daca,de fapt,ai pierdut startul.

 • Viorel Predatorul

  Srb Srb
  10 ore în urmă
  “Doamne cat de bine arata,proportii normale…nu ai impresia de telecomanda,mai usor de utilizat cu o mana”

  https://www.idevice.ro/2017/05/25/iphone-8-schita-diagonala-ecran/

 • andrew

  😂😂😂😂😂 Ăsta se schimba de câteva ori pe zi. Asta înseamnă sa fii frustrat și sa fii oaie

 • Viorel Predatorul

  Bravo Apple! Ma bucur nespus că nu faci altceva decât să copiezi de la companiile mai potente în materie de inovație! Nu mai contează că iar calci pe drumul bătătorit de Samsung, important este ca utilizatorii, fanii tăi să și bucure și ei de tehnologii modernă. Nu demonstrez altceva decât lipsă de viziune…

  Doamne, ce aș vrea să văd explicațiile ofticoșilor care au comentat:
  – Câh! Nici nu este (sic) aplicații pentru mizeria de ecran 18:9
  – Câh! Parcă e telecomandă!
  – Câh! Le vizionare filme on Full HD, vezi margini negre pe ecran!

  Toate astea vor dispărea subite, și fanii vor sugera că Apple a încât noul ecran, că Steve Jobs a lucrat încă din 2005 là proiectul ăsta, etc.

  Cum am spus de nenumărate ori: “Never say never!”

 • richard

  Nu spuneai ca aspect ratio de 18:9 si/sau 18:5.9 sunt ca niste telecomenzi si ca nu vrei asa ceva?

 • Srb Srb

  Sa vedem oficial

 • Kfc

  Dar de ce nu avem cuvantul copiat in articol? Daca Samsung facea asta, era folosit cuvantul “copiat” de cel puțin 5-6 ori + titlu.

 • TheTruth

  Ma oameni buni voi sunteti sanatosi? Ce-i cu “razboiul” asta penibil ca Apple/Samsung copiaza, ca aia au scos primii, ca ala a zis ca arata ca o telecomanda si acum ii place… Who gives a fuck? Bucurati-va de smartphone-uri. 🤙

 • Srb Srb

  exact, are lungimea de circa 145×70…fata de 149×68…clar se stie care arata a mai telecomanda

 • Srb Srb

  macar apple daca vine cu 18:9 au sistemul iOS facut astfel incat sa nu ai margini negre
  Si da S8 si S8+ sunt lungi si prea inguste,ceea ce dau aspectul unei telecomenzi (ceea ce si poate fi),pe cand Apple ia din inaltime si baga putin in latime

 • Viorel Predatorul

  Existența dungilor negre la vizionarea de conținut în format 16:9 nu are legătură cu sistemul de operare, ci cu formatul video.
  Când suprapui un pătrat alb (cu latura = X) peste un dreptunghi negru (cu lățimea = X și lungimea = Y), vei avea dungi negre (Y – X).

  Mă rog… Nu știu de ce îți explic ție, tu neștiind ce e ăla dreptunghi.
  Oricât te-ai zbate tu, adevărul este rușinos pentru Apple, și anume că tot ce face este să copieze de la Samsung.

 • Viorel Predatorul

  Are pe naiba. Dimensiunile 145×70 înseamnă format 18.6:9, ceea ce înseamnă că astea sunt dimensiunile ecranului, nu ale dispozitivului.
  Ca să calculezi asta nu îți trebuie decât “regula de trei simplă”:

  145………..x
  70…………..9

  Și ai: x = (145 x 9)/70, adică x = 18.6
  Nu văd cum ar putea fi iPhone cu screen to body ratio = 100%
  Toate prototipurile apărute în formatele ăsta sunt niște aberații. IPhone-ul va avea in continuare margini, și In cel mai fericit caz va avea dimensiunile lui S8.

  Bravo Apple! Ți-ai pus copiatoarele în funcțiune.

 • richard

  Vezi ca pe Srb l-ai pierdut deja la primele 2 randuri din comment-ul tau 🙂