iPhone 8 – caracteristica ecranului confirmata

iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran cu diagonala de 5.8 inch si screen ratio 18:9, o schimbare majora fata de actualele modelele ale Apple.

iPhone 8 continua sa aiba parte de atentia tuturor, iar asta pentru ca vorbim despre un smartphone pe care foarte multa lume ar dori sa il cumpere cand va fi lansat. Cei de la Apple stiu asta, asa ca lasa firmituri de informatii sa “iasa” in presa, asa ca astazi aflam un nou detaliu cu privire la ecranul pe care iPhone 8 urmeaza sa il ofere pentru clientii Apple.

Mai exact, direct din Asia vine informatia conform careia compania Apple urmeaza sa integreze in iPhone 8 un ecran al carui screen ratio va fi de 18:9, fata de 16:9 acum. Da, ati citit bine, vorbim despre un screen ratio nou pentru terminalele iPhone incepand cu iPhone 8, cei de la Apple facand intr-un final schimbarea pe care lumea o cere inca de la primele modele ale smartphone-urilor.

Mai multi producatori Android au trecut anul acesta la asemenea tipuri de ecrane, iar compania Apple intentioneaza sa faca acelasi lucru pentru iPhone 8. Stim deja ca iPhone 8 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, iar avand in vedere forma sa finala, compania Apple va fi obligata sa foloseasca un screen ratio de 18:9 pentru a putea afisa informatii.

iPhone 8 – va avea un ecran cu screen ratio 18:9

Desi foarte multe zvonuri privind iPhone 8 au aparut in ultimele saptamani, aceasta este prima oara cand ni se spune ca ecranul ar putea avea acest screen ratio. Asta nu inseamna ca informatia este falsa, mai ales ca vine de la o publicatie care are surse in lanturile de distributie ale Apple, deci ar trebui sa stie ce fel de schimbari mari sunt pregatite pentru iPhone 8.

Avand un screen ratio de 18:9, iPhone 8 ar trebui sa afiseze diferit si imaginile pe care noi le accesam, ori cele pe care le inregistram folosindu-ne dispozitivele. Aceasta schimbare ar putea inclusiv o crestere a rezolutiei iPhone 8, deci implicit dezvoltatorii vor trebui sa-si actualizeze aplicatiile pentru a oferi aplicatii care sa arate bine pe noul terminal.

“Apple is expected to unveil a new iPhone equipped with 5.8-inch 18:9 AMOLED panels in second-half 2017, and China-based vendors including Huawei Technologies, Oppo, Vivo, Xiaomi Technology, GiONEE and Meizu will also launch high-end all-screen smartphones equipped with 18:9 panels in the period, the sources noted.”

iPhone 8 nu va fi singurul smartphone care va veni cu o asemenea schimbare majora, deoarece multi alti producatori de terminale Android vor beneficia de acelasi lucru. Era de asteptat ca iPhone 8 sa nu aiba viata usoara in aceasta toamna, iar schimbarea pentru screen ratio-ul ecranului este una colosala pentru compania Apple.

iPhone 8 screen ratio ecran