Windows 7 si 8 pot fi blocate pe orice calculator cu acest bug

Windows 7 si Windows 8 pot bloca orice fel de calculator din cauza unui bug recent descoperit in sistemele de operare ale Microsoft, el putand fi declansat chiar de simpla navigare pe internet. Mai exact, unele website-uri pot declansa acest bug al Windows 7 si Windows 8 in momentul in care utilizatorii acceseaza anumite pagini, iar asta fara ca ei sa se poata proteja.

In momentul in care acest bug al Windows 7 si Windows 8 este declansat, calculatoarele incep sa functioneze extrem de greu pana in punctul in care trebuie repornite. Bugul descoperit in Windows 7 si Windows 8 poate duce uneori si la aparitia unor ecrane albastre, care mai apoi sunt urmate de catre o repornire a calculatoarelor, asa cum se intampla in mod obisnuit.

Bugul descoperit in Windows 7 si Windows 8 are la baza incercarea unui website de a incarca un fisier de tip $MFT in calea unui director. Mai exact, daca website-ul incearca sa incarce o imagine in directorul c:\$MFT\xxx, atunci bugul va fi declansat autoamt, aceasta combinatie de caractere fiind folosita de sistemele de fisiere NTFS pentru fisiere care contin metadata “special”.

Desigur ca website-urile incearca sa incerce ceva ce nu exista, iar sistemele de operare Windows 7 si Windows 8 refuza sa mai functioneze fara ca noi sa putem face ceva. Compania Microsoft a fost anuntata in legatura cu acest bug existent in Windows 7 si Windows 8, dar nu se stie cand, sau daca, il va rezolva vreodata, dar el a fost descoperit de foarte putin timp.

Acestea fiind spuse, aveti grija ce fel de website-uri accesati daca folositi Windows 7 si Windows 8 pe calculator, Windows 10 nefiind afectat, desi Windows Vista este.

“This time around, the special filename of choice is $MFT. $MFT is the name given to one of the special metadata files that are used by Windows’ NTFS filesystem. The file exists in the root directory of each NTFS volume, but the NTFS driver handles it in special ways, and it’s hidden from view and inaccessible to most software.”

Windows 7 Windows 8 bug inchidere calculator

2 COMENTARII

  1. Bine, deja windows 7 inca mai este folosit, windows 8 este o mizerie si nu merita atata timp cat ai win 7 sau win 10.
    Oricum chromebook or sa piarda teren cu lansarea win10S, si aici si samsung pierde…practic samsung se reintoarce de unde a plecat..nu prea mai fac pc,laptopuri,nici tablete,in curand probabil nici smartphone’uri…revin la aspiratoare si masini de spalat