iPhone 8 – Intel profita de problemele Qualcomm

iPhone 8 va avea jumatate dintre modemuri fabricate de catre compania Intel, procentul crescand fata de ceea ce avem in iPhone 7 acum.

iPhone 8 este sansa Intel de a arata lumii intregi ca este capabila sa produca modemuri cel putin la fel de bune precum compania Qualcomm, dupa ce a dat gres cu iPhone 7. Stiti probabil ca o treime dintre terminalele iPhone 7 au modemuri Intel, insa ele sunt inferioare, din punct de vedere al performantelor, celor ale Qualcomm, dar lucrurile s-ar putea schimba pentru iPhone 8.

Informatii aparute astazi sugereaza faptul ca Intel va furniza jumatate dintre modemurile utilizate in iPhone 8, o crestere cu 20 deprocente a aportului sau in fabricarea terminalului. Qualcomm a pierdut in fata Intel in participarea cu modemuri la fabricarea iPhone 8 din cauza problemelor legale pe care le are cu Apple si partenerii acesteia.

Nu stim deocamdata ce modem Intel va ajunge in iPhone 8, insa speranta este ca indiferent de model, acesta va fi mai apropiat de cele Qualcomm in performante. Intel are nevoie de rezultate foarte bune in performante pentru conectivitatea celulara a iPhone 8, altfel risca sa piarda comenzile Apple, chiar daca exista probleme mari cu cei de la Qualcomm.

iPhone 8 – Intel profita de problemele dintre Apple si Qualcomm

Fara a se sti ce fel de performante vor avea noile modemuri Intel pentru iPhone 8, analistii sunt de parere ca pentru modelul 2018 Intel va furniza 70% dintre modemuri. Aceasta estimare are cel mai probabil la baza faptul ca problemele dintre Apple si Qualcomm sunt abia la inceput, deci iPhone 8 este doar un punct de cotitura, nu finalul cresterii pentru Intel.

Cei de la Intel ar putea avea si preturi mai mici percepute pentru modemurile care vor ajunge in iPhone 8, dar probabil Qualcomm a fost fortata sa vanda deasemenea mai ieftin. Problema celor de la Intel in momentul de fata este ca nu pot acoperi intregul necesar de modemuri pentru iPhone 8, altfel compania Apple ar fi renuntat complet la Qualcomm.

“However, instead of a drop, Apple’s outsourcing proportion to Intel for the next-generation iPhone baseband chips has risen to about 50% for orders running through the end of 2017 due to the lawsuit between Qualcomm and Apple. Since both Qualcomm and Apple are unwilling to give in to make peace, some market watchers believe Apple is likely to shift even more baseband chip orders away from Qualcomm with Intel to supply over 70% of the baseband products for iPhones by 2018.”

Ramanand fara Apple ca si client, Qualcomm ar putea avea venituri injumatatite, avand in vedere ca de la americani primeste ce mai multi bani in momentul de fata. Qualcomm are si alti clienti, dar separat de Samsung, care cumpara doar o parte dintre modemuri de la Qualcomm, nimeni nu se apropie de Apple in vanzari.

iPhone 8 Intel modem qualcomm