Apple si Amazon ajuta Foxconn sa cumpere Toshiba

Apple si Amazon vor contribui cu fonduri la initiativa Foxconn de a cumpara divizia de memorii a Toshiba, unul dintre cei mai mari producatori de memorii si chip-uri de pe glob. Presedintele Foxconn a confirmat in cursul acestei zile faptul ca Apple si Amazon sunt doua dintre companiile care vor contribui cu fonduri la oferta facuta pentru achizitionarea diviziei de chip-uri a celor de la Toshiba.

Apple si Amazon ar urma sa ofere cateva miliarde de dolari pentru a contribui la achizitia diviziei Toshiba, deci vor detine si un procent din ea. Apple ar putea incerca sa obtina pana in 20% din procentul de actiuni al acestei divizii Toshiba, deci si-ar putea reduce pe termen lung si costurile de achizitie pentru memoriile folosite in iDevice-uri.

Desi multiple companii sunt interesate sa se grupeze pentru a cumpara aceasta divizie de memorii a celor de la Toshiba, guvernul japonez trebuie sa aprobe vanzarea. In momentul de fata guvernul japonez nu doreste ca divizia de memorii a celor de la Toshiba catre un grup strain de companii in care exista si una din China, pentru a proteja tehnologiile Toshiba.

In ciuda acestui lucru, prezenta celor de la Apple ar putea convinge guvernul sa aprobe vanzarea, sa ca ramane de vazut ce se va intampla in final.

“Apple Inc and Amazon.com Inc will join Foxconn’s bid for Toshiba Corp’s semiconductor business, the Nikkei business daily quoted Foxconn Chairman Terry Gou as saying on Monday. The two U.S. technology giants plan to “chip in funds”, Gou said in an interview, according to the newspaper. It was not immediately clear if this would take the form of a direct investment in the semiconductor unit or would be financing for the deal.”

Apple Amazon Foxconn Toshiba