iOS 11 – noutati pentru Mesaje, Siri, Apple Pay, iPhone si iPad

iOS 11 a fost anuntat oficial cu doar cateva minute in urma, iar toate noutatile sunt acum dezvaluite de catre compania Apple pentru lumea intreaga.

iOS 11 a fost anunta oficial de catre compania Apple cu doar cateva minute in urma, cei din Cupertino prezentand in acest moment noutatile iOS 11 pentru iPhone si iPad. Tot ce aduce nou iOS 11 veti regasi in acest articol, insa este bine sa stiti ca in aceasta seara Apple nu va anunta chiar toate noutatile iOS 11, o parte dintre ele urmand a fi pastrate pentru toamna, cand va fi lansat si iPhone 8.

Probabil stiti dela ca puteti descoperi toate noutatile iOS 11 multumita primei versiuni beta a iOS 11 pe care compania Apple o va lansa in aceasta seara. Va voi spune maine si cum puteti instala iOS 11 pe iPhone sau iPad pentru a va bucura de toate noutatile, asa ca ramane doar sa urmariti iDevice.ro in continuare pentru a descoperi ceea ce anunta Apple nou.

Mesaje

iOS 11 mesaje

iOS 11 vine cu o reconfigurare majora pentru lista de aplicatii care este disponibila in iPhone si iPad. Vorbim despre aplicatii terte instalate de catre noi.

Acum iMessage-urile noastre sunt transferate prin iCloud automat catre orice fel de alte iDevice-uri la care ne conectam. Toate mesajele sunt sincronizate automat si orice facem cu un mesaj pe un terminal, se intampla automat si pe altul.

Apple Pay

iOS 11 mesaje apple pay

Peste 50% dintre marile lanturi de magazine din SUA vor avea Apple Pay.

Apple Pay aduce in premiera transferurile de bani intre persoane direct prin aplicatia iMessage. Transferurile se fac rapid si exista un portofel virtual din care putem trimite banii la oricine, sau la banca.

Siri

iOS 11 traduceri Siri

Siri are parte o voce mult mai naturala creata de catre compania Apple pentru a comunica mai usor cu el.

Siri acum are si o interfata mai frumoasa pentru a afisa toate datele.

Pentru noi Siri in iOS 11 poate traduce orice fel de texte in baza intrebarilor noastre.

In iOS 11 Siri intelege si contextul comenzilor noastre, interesele noastre, dar si cum ne folosim terminalele, inteligenta artificiala devenind acum predictiva.

Poze

iOS 11 poze mai bune mai putin spatiu

1 miliard de poze sunt facute anual de catre iDevice-uri.

iOS 11 aduce suport HVEC pentru clipuri video si poze, reducand la jumatate spatiul consumat de ele.

Pozele in format JPEG ale Apple sunt inlocuite de formatul HEIF care reduce la jumatate spatiul consumat de acestea, fara a afecta compatibilitatea.

Apple a implementat noutati pentru functia Memories, sistemul afisand poze mai importante, inclusiv in modul portret.

Pentru pozele live avem posibilitatea de a le taia, dar si de ale edita in functie de nevoile noastre.

Pozele portret facute cu iPhone 7 Plus vor avea calitate mult mai buna in iOS 11, Apple imbunatatind inclusiv sistemul pentru inregistrarea in conditii de lumina scazuta.

Control Center

iOS 11 control center

Control Center a fost complet regandit de catre compania Apple in iOS 11, iar mai sus puteti vedea cum arata interfata. Modul de a controla Control Center pe iPhone sau iPad in iOS 11 va fi complet diferit, compania Apple oferindu-ne un mod total nou de a interactiona cu el.

Mai mult decat atat, Control Center din iOS 11 are si mai multe toggle-uri disponibile, inclusiv posibil unui pentru internetul mobil.

LockScreen si Notifications Center

iOS 11 lockscreen notifications center

La revedere separare dintre LockScreen si Notifications Center, deoarece Apple le-a unit in iOS 11 intr-o singura interfata foarte usor de folosit. LockScreen-ul poate fi accesat rapid din pagina principala de aplicatii a iOS 11, iar un swipe de jos in sus afiseaza totul din Notifications Center, ideea in sine fiind excelenta.

Apple Maps – Harti

iOS 11 Apple Maps

Apple afiseaza acum informatii de geolocatie din mall-urile unor orase importante de pe glob, cu sute urmand in fiecare luna. Apple afiseaza deasemenea si planuri detaliate ale aeroporturilor in multe aeroporturi din intreaga lume.

Apple afiseaza acum si limita de viteza pentru utilizatori, inclusiv informatii privind banda pe care trebuie sa fim pentru a schimba directia de navigatie.

Apple anunta functia Do Not Disturb pentru condus, astfel ca in acele momente iPhone si iPad nu mai afiseaza notificari in timp ce conducem. Apple foloseste Bluetooth, efectul doppler pentru WiFi si GPS-ul, recomandand ca aceasta noua functie sa fie activata, ea blocand complet sunetele pentru notificari.

Daca incercam sa deblocam terminalele in timp ce conducem, nu vom vedea notificarile, iOS 11 afisand o alerta care ne spune ca nu este recomandabil sa ne uitam la telefon cand conducem. Desigur ca anumite persoane pot trece peste aceasta functie a iOS 11 si desigur ca exista mesaje predefinite pentru soferi.

Homekit

iOS 11 HomeKit

Homekit in iOS 11 are radio pentru multiple difuzoare din casa noastra, pentru a alege care dintre ele sa redea muzica. Mai mult decat atat, multiple persoane pot reda muzica prin acest sistem folosind AirPlay 2.

Apple Music

iOS 11 Apple Music

Apple Music are in momentul de fata 27 de milioane de abonati, asa ca in iOS 11 compania Apple pregateste foarte multe noutati interesante.

Apple Music ne permite sa aflam rapid ce fel de muzica asculta prietenii nostri pentru a descoperi continut nou in iOS 11. Copertile albumelor melodiilor ne arata in iOS 11 daca acea muzica este ascultata de prieteni, interfata oferind si alte sugestii in baza muzicii ascultate de prieteni.

App Store

iOS 11 App Store design

App Store a impinit 9 ani si are 500 de milioane de vizitatori unici lunar care il acceseaza zilnic. 180 de miliarde de descarcari au fost inregistrate pana in prezent, fara a lua in calcul actualizarile si descarcarile automate.

App Store are parte de un design complet nou in iOS 11 pentru iPhone si iPad. Prima pagina se va numit Today si va prezenta diverse aplicatii noi, sau importante promovate de catre Apple, ea fiind actualizata in fiecare zi cu continut complet nou

Jocurile vor avea o sectiune dedicata in App Store in iOS 11, ele fiind promovate mai proeminent, inclusiv cu in-app purchase-urile disponibile.

Si aplicatiile simple vor avea parte de o sectiune noua in noul design pentru App Store din iOS 11, compania Apple incercand sa le ofere dezvoltatorilor posibilitatea de a avea aplicatiile descoperite mai usor.

Metal 2 si HVEC vor fi deasemenea disponibile in iOS 11.

Inteligenta artificiala

iOS 11 inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala evolueaza in iOS 11, compania Apple pregatind posibilitatea ca ea sa fie implementata de dezvoltatori in aplicatii. Acum aplicatiile terte vor putea folosi inteligenta artificiala a Apple pentru recunoasterea faciala sau a obiectelor, Core ML oferind suportul pentru acest sistem.

Toate datele sunt procesate direct in terminalele noastre si toate informatiile sunt protejate de chip-urile Apple.

Realitatea augmentata

iOS 11 realitate augmentata

Realitatea augmentata ajunge intr-un final sa fie importanta in iOS 11, compania Apple anuntand multe functii interesante pentru ea.

Folosind o aplicatie speciala pentru iOS 11, Apple a demonstrat cum prin realitate virtuala pot fi plasate diverse obiecte pe o masa. Realitatea virtuala prezentata de Apple pentru iOS 11 permite inclusiv interactiunea dintre obiectele create pentru demonstratia facuta astazi.

Sistemul de realitate augmentata pentru iOS 11 foloseste camera si toti senzorii iDevice-urilor pentru a identifica obiecte din lumea reala si a plasa unele virtuale peste ele.

Apple ofera totul printr-o platforma numita ARKit si sustine ca ea va fi cea mai mare platforma pentru realitate augmentata din lume.

iOS 11 va avea deasemenea suport pentru citirea codurilor QR folosind camera.

Nou dock pentru iPad

iOS 11 dock ipad

Un dock complet nou este vizibil in interfata iOS 11 pentru iPad, el putand fi afisat in alte aplicatii pentru a face trecerea de la o aplicatie la alta.

Din dock putem deschide aplicatii prin sistemul Slide Over al iOS 11, foarte simplu si usor.

iOS 11 dock iPad 1

Noul App Switcher pentru iPad pe iOS 11 afiseaza o interfata similara celei din macOS, cu control center vizibil acolo.

Drag & Drop

iOS 11 Drag & Drop

Functia anuntata astazi pentru iOS 11, Drag & Drop, este oferita oficial pe iPad.

QuickType

Scrierea rapida in iOS 11 aduce gesturi pentrut astatura care permit afisarea rapida a tastelor ascunse.

Files

iOS 11 Files

Aplicatia Files pentru iPad afiseaza toate aplicatiile pe care le avem disponibile in tabletele noastre. Ea afiseaza intr-o singura interfata toate fisierele din diverse servicii de stocare de tip cloud, daca avem aplicatiile respective instalate in iOS 11 si ele au suport pentru asta.

Din pacate aplicatia Files a iOS 11 nu ofera acces la fisierele de sistem, ci doar la fisiere din diverse servicii de tip cloud.

iOS 11 va fi lansat astazi in versiune beta, iar versiunea public beta va fi disponibila la sfarsitul lunii iunie.

Apple Pencil

Apple Pencil are o functie noua numita Markup care permite marcarea rapida de continut care este disponibil in terminalele noastre.

Apple Pencil pernute deschiderea rapida a notitelor din LockScreen, iar in iOS 11 putem cauta inclusiv prin notitele scrise de mana.

Apple Pencil permite adnotarea de documente si permite modificarea felului in care arata acestea.

iOS 11 va fi lansat in prima versiune beta in aceasta seara, iar versiunea public beta va fi lansata la sfarsitul lunii iunie.

iOS 11 traduceri Siri

iOS 11 poze mai bune mai putin spatiu

iOS 11 inteligenta artificiala 1