iOS 11 – realitatea augmentata si iPhone 8

iOS 11 ne arata pentru prima oara cat de serioasa este compania Apple in ceea ce priveste realitatea augmentata pentru iPhone si iPad. In cadrul conferintei pentru prezentarea iOS 11, compania Apple a prezentat o aplicatie speciala care ne arata cum poate fi utilizata realitatea augmentata in iDevice-urile sale actuale, dar si cele viitoare.

iOS 11 vine si cu ARKit, un SDK special care are menirea de a le oferi dezvoltatorilor acces la tehnologia pentru realitate augmentala creata de catre Apple. Presedintele Apple afirma de cateva luni ca realitatea augmentata este foarte importanta pentru compania pe care o conduce, iar cu lansarea primei versiuni beta a iOS 11 putem vedea pentru prima oara ce va aduce ea.

iOS 11 – realitatea augmentata si iPhone 8

In clipul video de mai jos aveti demonstratia unei aplicatii care in iOS 11 poate plasa diverse obiecte virtuale pe o masa, inclusiv o tabla pentru sah. Practic, Apple nu a demonstrat ceva iesit din comun pentru iOS 11, ci doar ceea ce a vrut ea ca toata lumea sa vada acum, inainte ca iPhone 8 sa fie anuntat oficial in toamna acestui an.

Pentru iPhone 8 realitatea augmentata din iOS 11 va fi ceva mai complex, mai ales ca urmeaza sa avem si o camera 3D cu senzori speciali pentru asta. Ceea ce vedeti in clipul video de mai jos pentru realitatea augmentata din iOS 11 urmeaza sa primim si in iPhone 8, dar probabil cu mai multe functii pentru cartografierea interiorului camerelor.

Se speculeaza ca iPhone 8 va putea crea in iOS 11 prin realitate augmentata harti pentru interiorul camerelor in care noi ne aflam, iar ceea ce vedem acum pare sa indice asta. Desigur ca pana in toamna Apple poate crea si alte functii interesante pentru realitate augmentata in iOS 11 si iPhone 8, asa ca ramane doar sa vedem ce surprize ne sunt pregatite.