Prima Pagina iOS 11 iOS 11 – realitatea augmentata si iPhone 8

iOS 11 – realitatea augmentata si iPhone 8

iOS 11 ne arata pentru prima oara cat de serioasa este compania Apple in ceea ce priveste realitatea augmentata pentru iPhone si iPad. In cadrul conferintei pentru prezentarea iOS 11, compania Apple a prezentat o aplicatie speciala care ne arata cum poate fi utilizata realitatea augmentata in iDevice-urile sale actuale, dar si cele viitoare.

iOS 11 vine si cu ARKit, un SDK special care are menirea de a le oferi dezvoltatorilor acces la tehnologia pentru realitate augmentala creata de catre Apple. Presedintele Apple afirma de cateva luni ca realitatea augmentata este foarte importanta pentru compania pe care o conduce, iar cu lansarea primei versiuni beta a iOS 11 putem vedea pentru prima oara ce va aduce ea.

iOS 11 – realitatea augmentata si iPhone 8

In clipul video de mai jos aveti demonstratia unei aplicatii care in iOS 11 poate plasa diverse obiecte virtuale pe o masa, inclusiv o tabla pentru sah. Practic, Apple nu a demonstrat ceva iesit din comun pentru iOS 11, ci doar ceea ce a vrut ea ca toata lumea sa vada acum, inainte ca iPhone 8 sa fie anuntat oficial in toamna acestui an.

Pentru iPhone 8 realitatea augmentata din iOS 11 va fi ceva mai complex, mai ales ca urmeaza sa avem si o camera 3D cu senzori speciali pentru asta. Ceea ce vedeti in clipul video de mai jos pentru realitatea augmentata din iOS 11 urmeaza sa primim si in iPhone 8, dar probabil cu mai multe functii pentru cartografierea interiorului camerelor.

Se speculeaza ca iPhone 8 va putea crea in iOS 11 prin realitate augmentata harti pentru interiorul camerelor in care noi ne aflam, iar ceea ce vedem acum pare sa indice asta. Desigur ca pana in toamna Apple poate crea si alte functii interesante pentru realitate augmentata in iOS 11 si iPhone 8, asa ca ramane doar sa vedem ce surprize ne sunt pregatite.

 • Srb Srb

  Superb. Apple deja este departe

 • alex84

  Super!

 • V.P

  Nu prea departe ca bate la ochi
  https://youtu.be/_msMY-4A0UI

 • Srb Srb

  serios? iti arati singur ca nu ai dreptate si imi dai mie dreptate?? compari mizeria aia de merge la 20 fps cred fata de ce au aratat in demo area si pe scena?
  Ok, am uitat, voi sunteti aia ce dati mult interes pe cantitate si nu calitate

 • V.P

  Defapt Apple este departe :))).

 • Srb Srb

  superba

 • Fosocle

  Depinde unde, in spate sau in fata :)? Am avut ocazia sa testez hololens. Este de te caci. Nu critic apple ca au scos asa ceva (din contra), dar nu cred ca se apropie de ce a reusit microsoft din punct de vedere al softului. Si aici ma refer strict la AR si nu la ochelari bulky vs telefon.
  Bravo lor. Totul are un inceput, dar 1-2 ani nu vad o utilitate la asa ceva decat pentru pustani care se vor distra mai bine cu live filters. Sper sa bage si alti producatori si sa apara concurenta. Daca se bat pe segmentul asta, in cativa ani va fi folosit la ceva util gen arhitectura, constructii, masuratori etc. Cel mai aproape vad interior design-ul

 • Srb Srb

  Departe in fata,hololens nu mi-au placut ca nu erau la 60fps,ar imi place ca folosesti doar device”ul si nu ai kkt de ochelari pe cap

 • Srb Srb

  Vr mi se pare f ok cand stai acasa si vizitezi peisaje locuri superbe,in principiu natura

 • Fosocle

  Pai asta si spuneam. Ca ma refer strict la soft si nu la device. E adev─ârat, sa stai cu ochelarii aia e de cacao