iOS 11 beta 1 – primele impresii si merita instalat ?

iOS 11 beta 1 cu primele impresii despre update si daca merita instalat acum pe iPhone si iPad care sunt compatibile cu el anul acesta.

iOS 11 beta 1 a fost lansat aseara de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS. Asta inseamna ca iOS 11 beta 1 n-ar trebui sa ajunga in terminalele utilizatorilor obisnuiti, dar sunt sigur ca multi dintre voi l-ati instalat deja si v-ati lamurit intr-o buna masura ce inseamna “viata” cu aceasta actualizare.

Prima mea experienta cu iOS 11 beta 1 a fost destul de surprinzatoare, iar asta in principal din cauza diferentelor mari pentru modul in carea fost gandita in unele puncte interfata de utilizator. iOS 11 incearca sa aduca o actualizare a look-ului unui sistem de operare cu o vechime de 10 ani de zile, unele texte fiind mai mari, unele delimitari disparand, haosul fiind combinat cu putina culoare si unele elemente vechi.

Din punct de vedere vizual nu pot spune ca ma atrage in mod deosebit iOS 11, interfata parand sa semene mai mult cu ceva ce m-as fi asteptat sa vad de la Google pentru Android. In ciuda acestui lucru, parerea mea privind interfata iOS 11 este una subiectiva si trebuie privita ca atare, pentru ca fiecare priveste cum doreste aceasta schimbare si o suporta ca atare.

iOS 11 beta 1 – primele impresii si merita instalat ?

iOS 11 benchmark iPhone 7 PlusIn ceea ce priveste performantele generale ale iOS 11 beta 1, pot spune cu bucurie ca animatiile sunt mai rapide decat in iOS 10 si ai impresia ca totul se face mai repede. Geekbench imi spune ca puterea de procesare a iPhone 7 Plus cu iOS 11 beta 1 nu a fost afectata, deci reducerea timpilor de rulare ai animatiilor creeaza pe buna dreptate sentimentul de rapiditate.

Din pacate nu am acelasi sentiment si pentru experienta generala, deoarece iOS 11 beta 1 are multe momente in care se blocheaza, merge greu, sau genereaza inchideri subite. Desigur ca ma astept de la asa ceva de la un iOS 11 beta 1 care este la inceputul unui drum lung pana la versiunea finala, dar este bine ca voi sa stiti ce va astepata daca il instalati.

Trebuie sa ma credeti pe cuvand cand va spun ca iOS 11 beta 1 nu merita instalat deocamdata pentru ca inca mai are destule probleme de functionare. Adaugand la acestea si faptul ca aplicatiile incompatibile cu procesoarele de 64 biti nu functioneaza in iOS 11, probabil veti intelege de ce este bine sa mai asteptati pana cand va fi lansata prima versiune public beta.

Acestea fiind spuse, iOS 11 beta 1 mi-a lasat o impresie bunicica, dar nu va recomand sa va aventurati in a-l experimenta deocamdata.

iOS 11 impresii merita instalat