iOS 11 aduce o noua functie a camerelor DSLR

iOS 11 aduce pentru utilizatorii iPhone o noua functie care pana in prezent era oferita doar de catre camerele DSLR pentru cei care doreau sa faca poze de calitate foarte buna si cu efecte interesante. Mai exact, vorbim despre o functie care ne permite sa extindem expunerea la care sunt inregistrate pozele cu iOS 11 si aplicatia nativa camera a sistemului de operare.

Noua functie a iOS 11 pentru camera se numeste Long Exposure, iar compania Apple o ofera deocamdata doar pentru Live Photos inregistrate cu aplicatia Camera. aceasta functie Long Exposure este una dintre cele 4 noi oferite pentru editarea Live Photos in iOS 11, iar Apple spune ca ea ne permite sa cream efecte magice pentru poze, asa cum fac aparatele DSLR.

iOS 11 aduce o noua functie a camerelor DSLR

Adevarul este ca daca ati facut poze cu expunere lunga facute folosind aparate DSLR, atunci stiti cat de grozave sunt ele, iar iOS 11 ne va permite sa facem acelasi lucru. Aceasta functie se foloseste de bucla video inregistrata cu un Live Photo in iOS 11 si creeaza acea expunere mai lunga, iar rezultatul final ar trebui sa fie o poza spectaculoasa intr-adevar.

Apple a implementat aceasta noua functie in iOS 11 dupa ce a avut succes foarte mare cu functia Portret pentru terminalele iPhone 7 Plus, ea fiind extrem de apreciata. Noua functie pentru crearea de expunere indelungata in iOS 11 pare sa fie disponibila pentru toate terminalele care sunt capabile sa ruleze sistemul de operare, dar asta s-ar putea schimba pana in toamna.

“Capture the elements of time and movement. Create a beautiful effect that used to be possible only with a DSLR camera. Stars become bright lines across the night sky. A waterfall, a magical blur.”

iOS 11 expunere poze

8 COMENTARII

  1. Cumva, faza cu imessage si platile cu touchid confirma faptul ca iPhone 8 va avea touchid (existau niste zvonuri ca ar putea renunta). Deci asta clar confirma 10000% deci mai raman celelalte variante UNDE va fi, in display, in power button sau pe spate (expuse in oridinea preferintei)

  2. Pe bune, doar DSLR-urile ofereau functia asta? Cred ca toate camerele compacte cu setari manuale au asa ceva. Inclusiv la mizeriile de galaxy-uri (cu aplicatia de stock) poti seta timpul de expunere de la 1/24000 pana la 10s. Ca sa nu mai vorbim de aplicatiile third party. Oricum, 99% din useri nu o sa isi bata capul cu functia asta

  3. Pai exact fără trepied degeaba folosești funcția:))) eu o foloseam cand aveam htc M8! Oricum telefoanele toate cele existente pe piața fac poze si nu fotografi! Dacă vrei sa faci fotografi îți iei un dslr:)