Prima Pagina iOS 11 iOS 11 aduce suport FLAC si pentru imagini GIF

iOS 11 aduce suport FLAC si pentru imagini GIF

iOS 11 aduce dupa ani si ani de zile ce cereri suport pentru redarea de continut audio in format FLAC, compania Apple cedand intr-un final in fata cererilor. Inainte sa va bucurati foarte tare, trebuie mentionat faptul ca suportul pentru fisierele FLAC este oferit de catre iOS 11 numai prin intermediul noii aplicatii Files, deci fisierele trebuie sa fie incarcate intr-un serviciu de tip cloud.

Fie ca le aveti disponibile in Dropbox, iCloud, Box, sau orice alt serviciu suportat de catre aplicatia Files din iOS 11, fisierele in format FLAC vor putea fi redate pe iPhone. Desi nu vorbim despre suport general in intregul iOS 11 pentru redarea de fisiere in format FLC, exista posibilitatea ca pana in toamna lucrurile sa se schimbe si chiar iTunes sa ofere suport pentru acest format.

Separat de asta, aplicatia Poze, Photos, din iOS 11 are in sfarsit suport pentru redarea imaginilor animate de tip GIF. In animatia de mai jos, facuta in iOS 11, puteti vedea despre ce este vorba, adica acele imagini in format GIF care sunt foarte populare in lumea intreaga deoarece contin cateva cadre din diverse filme, sau clipuri video, care in general sunt facute pentru amuzament.

Este ciudat ca Apple a asteptat atat de mult pentru a oferi suport pentru imaginile GIF, dar este bine ca iOS 11 vine intr-un final cu el.

  • Dan

    Explicația pt. GIF-uri animate e foarte simplă. Pe un iPhone cu JB, un tweak cum ar fi GIFViewer aduce decodarea formatului GIF. Beneficiul ăsta vine cu un cost ascuns, care devine din ce în ce mai evident pe măsură ce numărul GIF-urilor salvate în Photos crește. Practic, aplicația Photos se deschide din ce în ce mai greu. Odată cu iOS 11, Apple a făcut un lucru foarte bun aducând noul filesystem APFS. Ceea ce în HFS+ lua o mulțime de timp (plus o cantitate deloc neglijabilă de memorie alocată operațiunii respective), în APFS e ”un fleac”. Amintiți-vă de comparația vitezei de scriere între HFS+ și APFS din timpul keynote-ului, prezentată de Craig Federighi!