iOS 11 – inteligenta artificiala are probleme

iOS 11 se bazeaza pe inteligenta artificiala pe foarte multe, insa compania Apple le va permite dezvoltatorilor sa se foloseasca de ea pentru a recunoaste obiectele din poze. Acelasi lucru il are si Galaxy S8, insa iOS 11 va aduce aceasta functie pe toate iDevice-urile lansate in ultimii 2 ani, iar mult mai multe aplicatii vor avea suport integrat de dezvoltatori.

Desi iOS 11 se descurca foarte bine in a recunoaste obiectele care sunt puse in fata camerei iPhone, primul model al Mac Pro nu se numara printre ele, dupa cum puteti vedea in clipul de mai jos. Vedem acolo ca iOS 11 confunda vechiul Mac Pro cu un difuzor wireless, lucru usor de inteles din moment ce exista multe care seamana cu el.

Vazut de catre iOS 11 dintr-un alt unghi, vechiul Mac Pro a fost identificat ca un calorifer, lucru care este partial adevarat, avand in vedere caldura pe care o poate degaja o asemenea unitate. Indferent de greseala facuta de catre iOS 11 in aceasta situatie, trebuie laudat totusi faptul ca inteligenta artificiala poate recunoaste foarte bune majoritatea obiectelor.

Apple si Google duc o lupta surda in acest domeniu al inteligentei artificiale, iar iOS 11 ne va aduce functii extrem de utile din aceasta toamna. Spre deosebire de Google sau Samsung, Apple va oferi iOS 11 cu aceasta inteligenta artificiala pe sute de milioane de iDevice-uri, iar in cazul Android nu exista o distributie atat de mare.