iOS 11 – Potentialul functiei Drag & Drop

iOS 11 aduce pentru iPad o functie drag & drop care permite copierea de continut dintr-o aplicatie in alta, sau intre diverse meniuri folosind simpla selectare si tragere a acestuia. Vorbim despre functionalitate pe care sistemele de operare pentru calculatoare le au de ani si ani de zile, dar care iOS 11 o aduce in terminalele mobile ale Apple intr-un mod foarte util.

Dupa ce prima versiune beta a iOS 11 a fost lansata, dezvoltatorii au inceput sa se joace cu aceasta noua functionalitate, iar in clipul video de mai jos aveti demonstrate unele functii. Mai exact, aici un dezvoltator ne arata cum putem folosi un link copiat pentru a il transfera in diverse meniuri ale Safari pentru iOS 11 foarte simplu si usor.

Ceea ce vedem in clipul video de mai jos poate fi implementat si in alte aplicatii ale iOS 11, dar nu doar pentru link-uri simple, ci si pentru alte tipuri de continut. Functionalitatea drag & drop pentru iOS 11 poate fi extrem de complexa si utila daca este implementata asa cum trebuie, insa totul depinde de ceea ce ne vor oferi dezvoltatorii.