iPhone 8 – functia ce lipseste din cauza Apple

iPhone 8 va fi lansat fara o functie cheie in cursul acestui an din cauza proceselor pe care compania Apple pe are in momentul de fata deschise cu cei de la Qualcomm. Vorbim despre o functie care a fost deja implementata in Samsung Galaxy S8, dar care in iPhone 8 nu va ajunge pentru ca Apple are planuri mai mari cu cei de la Qualcomm decat cu clientii.

Conform analistilor americani, iPhone 8 nu va avea un modem care sa-i permita sa navigheze pe internet la viteze gigabit, asa cum se intampla cu Samsung Galaxy S8. Un asemenea modem i-ar fi permis terminalului iPhone 8 sa navigheze pe internet la viteze cu de pana la 5 ori mai mari decat cele actuale, daca ar si exista retele gigabit care sa ofere suport.

Qualcomm are un modem gigabit care ar fi perfect pentru iPhone 8, insa procesele recente si folosirea modemurilor Intel vor impiedica implementarea sa. Apple nu poate oferi modemuri Qualcomm de ultima generatie in iPhone 8 cand are procese deschise cu aceasta companie, dar nici din moment ce modemurile Intel nu au tehnologia gigabit disponibila.

Daca retelele gigabit ar fi disponibile in foarte multe tari de pe glob, am putea spune ca Apple ar fi intr-o situatie delicata cu iPhone 8, dar realitatea este complet diferita. Retele gigabit exista doar prin Asia, iar pana vom avea suficiente in Europa sau pe continentul american, probabil vom ajunge la iPhone 10, asa ca decizia Apple pentru iPhone 8 este destul de normala.

“Until Intel is able to offer its chips with matching features, Apple won’t enable some of capabilities of the phones running with Qualcomm modems, said the people, who asked not to be identified because the plan isn’t public.”

iPhone 8 modem gigabit