Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – functia ce lipseste din cauza Apple

iPhone 8 – functia ce lipseste din cauza Apple

iPhone 8 va fi lansat fara o functie cheie in cursul acestui an din cauza proceselor pe care compania Apple pe are in momentul de fata deschise cu cei de la Qualcomm. Vorbim despre o functie care a fost deja implementata in Samsung Galaxy S8, dar care in iPhone 8 nu va ajunge pentru ca Apple are planuri mai mari cu cei de la Qualcomm decat cu clientii.

Conform analistilor americani, iPhone 8 nu va avea un modem care sa-i permita sa navigheze pe internet la viteze gigabit, asa cum se intampla cu Samsung Galaxy S8. Un asemenea modem i-ar fi permis terminalului iPhone 8 sa navigheze pe internet la viteze cu de pana la 5 ori mai mari decat cele actuale, daca ar si exista retele gigabit care sa ofere suport.

Qualcomm are un modem gigabit care ar fi perfect pentru iPhone 8, insa procesele recente si folosirea modemurilor Intel vor impiedica implementarea sa. Apple nu poate oferi modemuri Qualcomm de ultima generatie in iPhone 8 cand are procese deschise cu aceasta companie, dar nici din moment ce modemurile Intel nu au tehnologia gigabit disponibila.

Daca retelele gigabit ar fi disponibile in foarte multe tari de pe glob, am putea spune ca Apple ar fi intr-o situatie delicata cu iPhone 8, dar realitatea este complet diferita. Retele gigabit exista doar prin Asia, iar pana vom avea suficiente in Europa sau pe continentul american, probabil vom ajunge la iPhone 10, asa ca decizia Apple pentru iPhone 8 este destul de normala.

“Until Intel is able to offer its chips with matching features, Apple won’t enable some of capabilities of the phones running with Qualcomm modems, said the people, who asked not to be identified because the plan isn’t public.”

iPhone 8 modem gigabit

 

 • Srb Srb

  Nu ne afecteaza oricum pt urmatorii 2 ani
  Oricum, am vazut unde este touchid, este exact in mijloc in dock. acum aveti 4 aplicatii in dock, in i8 veti avea 2 in stanga , 2 in dreapta si pe mijloc in loc de o aplicatie vezi avea zona de touchid.

 • VYC

  Total gresit Zaone. Zona Berlin pe tehnica Huawei este deja implementat 5G-ul. Am lucrat ultimele 7 luni acolo cu asa ceva. Acum m-am mutat pe Nokia in zona Hamburg si 5G-ul face regulile prin Airscale. Iti trimit poze sa vezi cum arata aceste module de transmisie daca doresti.

 • Srb Srb

  gresit! zaone a scris clar “Daca retelele gigabit ar fi disponibile in foarte multe tari de pe glob” deci 5G va fi important pt un telefon mobil cred ca prin 2019-2020

 • VYC

  “Daca retelele gigabit ar fi disponibile in foarte multe tari de pe glob, am putea spune ca Apple ar fi intr-o situatie delicata cu iPhone 8, dar realitatea este complet diferita. Retele gigabit exista doar prin Asia, iar pana vom avea suficiente in Europa sau pe continentul american, probabil vom ajunge la iPhone 10, asa ca decizia Apple pentru iPhone 8 este destul de normala.”
  Germania pe Telocom investeste sume uriase in noul proiect. Berlin-ul (unde am lucrat eu )are in proportie de 60% la ora actuala 5G. Hamburg-ul si zona de nord progreseaza puternic identic. Proiectul aici a inceput acum 2 luni. Este valabil pt. toata Germania acest proiect.

 • VYC

  Nu pot posta link-ul cu poze la cum arata 5G-ul de la nokia si un speed test.

 • Da, dar pana vor fi gata…

 • VYC

  Se lucreaza f mult. Numai de la firma unde prestez si eu sunt 40 de echipe care fac cate 3-4 swap-uri pe saptamana/team. Numai echipa mea in 7 luni a facut in jurul la 90 de site-uri cu modernizari si instalari noi pt 5G.

 • shapk

  Aia nu, aia nu, aia nu. In final Iphone 8 va fi un Iphone 7 cu ecran Oled (traiasca Samsung) si cu un procesor ceva mai bunicel. In rest, nimic nou.

 • ibadea

  iphone 6 LTE 150Mbps, iphone 6S LTE 300Mbps, iphone 7 LTE 450 Mbps, care dintre voi ati atins vitezele astea? Cel mai mult am atins 100Mbsp acum 2 ani pe vodafone cand nu prea existau utilizatori LTE (oricum in Romania cred ca maxim este 100Mbps), de atunci vitezele au scazut de 3 ori atat pe Vodafone cat si pe Orange. Am facut teste cu routere 4g cu tot felul de antene si nu am obtinut mai mult de 35 Mbps decat pe DIGI 50Mbps, probabil mai putini utilizatori 4G in zona decat Orange si Vodafone, sau depinde de semnalul din zona mea. Din cate am inteles 5G va rula si pe fregvente mai joase sub 800 MHz, va avea un consum mai mic de baterie si cel mai mare avantaj va fi latenta foarte mica insa utilizatorul mobil va avea in jur de 100-450Mbps, deci cat ar fi trebuit sa fie LTE.
  In Romania abia vor incepe licitatia ca din 2020 sa poata fie folosit 5G, asta daca isi iau toti partea, altefel va mai dura 1-2 ani. 5G va fi mana cereasca pentru utilizatorii din mediu rural unde nu a ajuns fibra optica, un router 5G si ai internet ca la bloc, deja parca si vad reclamele RDS cu 2,5,10 Gbps pe fibra si 100Mbps -1Gps pe router 5G
  Asa ca daca iphone 8 nu o sa aiba 5g o sa fie pacat, dar nu o sa fie mare problema, probabil de asta se joaca cu Qualcomm altfel erau cei mai buni prieteni, sau deja au in plan modem de la Intel, ambii au prezentat la CES2017 modemuri 5g. Oricum si Samsung si Huawei au anuntat ca vor lansa modemuri 5g in special pentru produsele proprii ca sa nu mai depinda de Qualcomm.

 • VYC

  Ai dreptate. 5G-ul functioneaza pe frecventa de 900 , 1800 sau 2600 in continuare doar ca este combinat din 2 frecvente. Despre viteza eu am postat un link cu un test. Aveam niste modemuri pt. teste si viteza atinsa pe download este de la 700mb si urca pana la 1gb/sec. Cat despre zonele unde nu este nu este fibra optica… nu o sa fie nici 5G acolo. Transmisia la tehnica de 5G trebuie sa vina obligatoriu pe fibra optica. Pe modemul de microunda nu se reuseste asa ceva. Nokia testeazs un 5G si pe 25ghz la ora actuala. O frecventa f inalta pt viitor. Se vor atinge viteze astronomica acolo. Ramane de vazut pe viitor ce o sa vina.

 • Andreea

  Noi nici cu 4G-ul nu stam bine, mai vorbim de rețele Giga