iOS 11 – functia grozava dezactivata de Apple

iOS 11 aduce o functie extrem de utila pentru tabletele iPad anul acesta, iar aici vorbim despre sistemul drag & drop pe care Apple l-a prezentat acum o saptamana. Acest sistem drag & drop pentru iOS 11 permite tragerea de continut dintr-o aplicatie in alta, asa cum facem pe orice fel de calculator, doar ca in iDevice-uri nu folosim un mouse, ci tinem degetul apasat pe ecran pentru a trage continutul.

Apple a anuntat ca functia drag & drop pentru iOS 11 va fi oferita exclusiv pentru iPad, insa un dezvoltator priceput a descoperit faptul ca ea poate fi activata inclusiv pe iPhone. In clipul video de mai jos puteti vedea cum arata aceasta functie in utilizare pe un terminal iPhone cu iOS 11, deci este clar ca Apple a dezvoltat-o, doar ca nu a dezactivat-o pentru noi.

iOS 11 – functia grozava dezactivata de Apple

Conform dezvoltatorului care ne prezinta in detaliu aceasta functie a iOS 11, cei de la Apple au dezvoltat intregul sistem necesar pentru utilizarea drag & drop pe iPhone. De ce nu a activat Apple aceasta functie in iOS 11 pe iPhone este foarte usor de ghicit, activarea sa lasand tabletele iPad fara o functie exclusiva pe care Apple o prezinta ca una petnru PC.

Foarte multa lume s-a bucurat de integrarea functiei drag & drop in iOS 11, iar desigur ca foarte multa lume si-ar dori ca ea sa fie activa inclusiv pe iPhone, nu doar pe iPad. Desigur ca Apple nu ne va oferi asa ceva in iOS 11 pe iPhone, dar cu siguranta functionalitatea va putea fi activata prin jailbreak, pentru cei care vor dori sa il faca, sau daca vor putea.