Facebook – barbat arestat din cauza unui film

Facebook i-a adus probleme foarte mari unui barbat din Fresno, SUA, acesta fiind arestat de catre FBI din cauza unui film publicat in cadrul retelei de socializare. Vorbim despre filmul Deadpool pe care barbatul l-a incarcat in reteaua de socializare Facebook si pe care l-au vazut nu mai putin de 5 milioane de persoane inainte ca el sa fie sters.

Vorbim aici despre un caz care s-a intamplat in luna februarie a anului 2016, barbatul publicand pe reteaua de socializare Facebook filmul Deadpool la doar 8 zile dupa premiera in cinematografe. FBI a fost cel mai probabil alertat de catre Facebook, sau daca nu chiar de catre producatorii filmului, insa indiferent de sursa pontului, persoana care a incarcat filmul in cadrul retelei de socializare a fost arestata.

Barbatul care a incarca filmul pe Facebook are doar 21 de ani si a fost pus sub acuzare pentru comiterea infractiunii de incalcare a drepturilor de autor. Pentru aceasta infractiune codul penal din SUA impune o pedeapsa privativa de libertate de pana la 3 ani intr-o inchisoare federala, deci el ar putea fi condamnat pentru a petrece macar o parte din timp dupa gratii.

Separat de incarcarea filmului Deadpool pe Facebook, barbatul ar mai fi vandut si alte 10 copii ale peliculei, valoarea totala a acestora fiind de aproximativ 2500 de dolari, conform autoritatilor. Totusi, daca 5 milioane de vizualizari au fost generate pe Facebook, atunci producatorii ar fi pierdit macar cateva milioane de dolari din bilete neplatite la cinematograf pentru a vedea filmul.

“A man in Central California discovered that the Anti-Piracy Warning Seal and message that plays before every Hollywood movie is not just for show. Just eight days after the February 2016 release of the Marvel film “Deadpool,” federal authorities said Trevon Maurice Franklin illegally uploaded it to Facebook, allowing more than 5 million people to watch it for free.”

facebook barbat arestat film deadpool