iPhone 8 – noua camera 3D confirmata de Largan

iPhone 8 va avea o camera 3D echipata cu senzori cu infrarosu si laser, un partener important al Apple confirmand livrarea acestei componente.

iPhone 8 va avea o camera frontala 3D care ar putea fi ajutata inclusiv de senzori cu laser si infrarosu, conform unei varietati de zvonuri aparute in ultimele luni. Acele zvonuri sunt sustinute astazi de catre o afirmatie a companiei Largan, un vechi furnizor de componente pentru Apple, dar si cel care urmeaza sa furnizeze camera 3D pentru iPhone 8.

Compania Largan a confirmat ca in al doilea semestru al anului 2017 va incepe sa livreze camere 3D pentru clientii sai, acestea urmand a percepe adancimea obiectelor, cam ceea ce asteptam in iPhone 8. Largan nu a mentionat ca aceste camere vor fi livrate catre compania Apple, dar americanii sunt cel mai mare client al celor de la Largan, deci avem acum confirmarea camerei 3D a iPhone 8.

Cu aceasta camera 3D integrata, iPhone 8 ar putea oferi un sistem de recunoastere faciala, dar fara discutie va avea tehnologie de realitate augmentata de inalta calitate. Aceasta camera 3D pentru iPhone 8 urmeaza sa includa senzori RGB pentru camere si senzori cu infrarosu pentru a putea percepe adancimea obiectelor din fata lor si a crea harti virtuale pentru ele.

iPhone 8 – noua camera 3D confirmata de Largan

Unele zvonuri aparute recent sugereaza faptul ca Apple vrea sa foloseasca aceasta camera 3D pentru a implementa un sistem de recunoastere faciala in iPhone 8. Senzorii din camera 3D frontala a iPhone 8 au o acuratete mult mai mare decat senzorii de imagine obisnuiti, deci recunoasterea faciala s-ar face deasemenea cu o acuratete mult mai mare decat in cazul altor sisteme.

Oferind un sistem de recunoastere faciala in iPhone 8, compania Apple ar putea avea un avantaj major in fata celor de la Samsung, care au unul rudimentar disponibil. Apple ar putea oferi deasemenea in iPhone 8 si un sistem de scanare a irisului pentru securitate biometrica, unii analisti spunand ca o combinatie intre acestea doua ar putea face uitat Touch ID si scanarea amprentelor.

“Key iPhone camera lens provider Largan Precision on Wednesday confirmed it would ship lenses for 3-D sensing modules in the second half of this year. Pu estimated that Largan would supply 90% of rear camera lenses for iPhones, around 50% of 3-D sensing lenses, and up to 30% of the front camera lenses.”

Din moment ce Larga a confirmat faptul ca va furniza camere 3D catre parteneri din S2 2017, este clar ca Apple le va primi si iPhone 8 le va avea incluse. Ca sa fiu complet sincer, sunt extrem de curios sa vad ce fel de functii va oferi compania Apple in iPhone 8 cu aceste noi camere 3D, asa ca ne asteapta o toamna extrem, extrem de interesanta anul acesta.

iPhone 8 camera 3D largan