CIA poate sparge orice router, nu si al Apple

CIA are capacitatea de a sparge orice router al oricarui producator de echipamente de retea, dar aparent cele ale Apple scapa "nevatamate".

CIA, da acea agentie de spionaj din SUA, are de cativa ani de zile capacitatea de a sparge orice fel de router care faciliteaza accesul la internet pentru orice fel de persoana de pe planeta. Informatia a fost dezvaluita de catre cei de la Wikileaks, acestia spunandu-ne ca CIA a monitorizat diverse tipuri de modele de routere timp de cativa ani a preluat multe informatii din ele.

Un hackt numit CherryBlossom le permite celor de la CIA sa monitorizeze intreaga activitate pe internet a victimei al carui router a fost spart. Mai mult decat atat, CIA poate redirectiona acea persoana catre un website propriu in care stogheaza fisiere de tip malware cu care le poate infecta calculatoarele pentru a fura si datele stocate in ele.

Cei de la WikiLeaks au publicat documente care confirma ca 25 de modele de routere de la diversi producatori pot fi sparte de catre CIA, dar numarul real este cu siguranta mult mai mare. Partea interesanta este ca printre acele routere pe care CIA le poate sparge nu se afla si AirPort sau Time Capsule, routerul pe care compania Apple il vinde de ani de zile.

CIA poate sparge orice router, nu si al Apple

Asus, Belkin, Buffalo, Dell, Dlink, Linksys, Motorola, Netgear, Senao si US Robotics sunt companiile ale caror routere pot fi sparte de catre CIA in momentul de fata. E greu de spus daca lipsa produselor companiei Apple sugereaza faptul ca deocamdata CIA nu a gasit o metoda de a le sparge, sau documentele divulgare nu confirma inca acest lucru.

“In general, once a make, model, and hardware version of a device is supported, it is straightforward to implant any later firmware versions, or international firmware versions, so long as the device has not changed its underlying hardware or operating system.”

Stim deja ca exista echipe CIA care au gasit metode de a sparge orice fel de iPhone sau Mac, deci teoretic spargerea oricarui router al Apple ar fi posibila. Totusi, pana la aparitia unor documente care sa confirme acest lucru ramanem cu speranta ca produsele Apple ar fi intr-o oarecare siguranta cand vine vorba despre capacitatea celor de la CIA de a le sparge.

CIA spart router Apple

10 COMENTARII

  1. Acum toată lumea cumpără router de la Apple iar pe viitor vor arăta că de fapt și cele de la Apple pot fi sparte doar că au direcționat oamenii spre un singur tip să folosească CIA un singur protocol de spart să le fie și lor mai ușoară munca. Bazinga…

  2. Un router care isi merita toti banii, si de cati ani este lansat, fara batai de cap, fara restart, update-uri, setari peste setari.

  3. Costa prea mult pentru ceea ce stie sa faca. Daca vrei un router bun si ieftin iti iei Mikrotik si iti configurezi absolut orice la el.