YouTube pierde un angajat cheie preluat de Apple

YouTube, cea mai mare platforma de video sharing de pe planeta, a ramas fara un angajat cheie care acum face parte din compania Apple. Vorbim despre o persoana care a lucrat timp de cativa ani in cadrul companiei YouTube si a contribuit la cresterea in popularitate a serviciului, ea urmand a-i ajuta pe cei de la Apple sa-si indeplineasca ambitiile de a atrage mai multi utilizatori.

Desigur ca Apple nu spune cu ce se ocupa fostul angajat al YouTube dupa ce a fost convins sa lucreze pentru cei din Cupertino, insa el munceste inca din aprilie in sediul americanilor. Oficial fostul angajat YouTube este unul dintre directorii care se ocupa de un departament de inginerie din cadrul Apple, dar adevarata sa munca nu a fost dezvaluita.

Avand in vedere experienta pe care a acumulat-o in cadrul YouTube, exista posibilitatea ca acesta sa lucreze la noi functie menite sa faca Apple Music mai atractiv pentru utilizatori. Vorbim aici despre functii de socializare petnru Apple Music, sau poate chiar de functii de live streaming, YouTube lansand asemenea functii cu foarte mare succes in ultimii ani pentru cei peste 1 miliard de vizitatori activi lunar.

Avand in vedere ca Apple incearca sa distribuie continut video original prin Apple Music, un angajat al YouTube ar putea contribui serios la succesul lor si la atragerea unei audiente mari. Apple nu are experti in acest domeniu in interiorul companiei, asa ca angajeaza oameni de la YouTube, Facebook, Google si alti competitori care au avut succes pana acum.

“Apple Inc. has hired Vijay Karunamurthy, who worked on early versions of YouTube and later co-founded a foodie app, experience that could be used to bring social and video features to the iPhone and other devices. Karunamurthy joined Apple as an engineering director in April.”

YouTube angajat Apple