Telekom – reorganizare si posturi desfiintate din cauza veniturilor mici

Telekom a anuntat o reorganizare si o desfiintare a 180 de posturi de manager din cadrul grupului, presedintele Miroslav Majoros facand anuntul in cadrul unei conferinte de presa organizata ieri fara mult tam-tam. Conferinta celor de la Telekom a avut cel mai probabil scopul de a calma presa si a raspunde zvonurilor confirm carora 1500 de angajati urmeaza sa fie concediati.

Conform presedintelui Telekom, filiala din Romania, Miroslav Majoros, majoritatea angajatilor din cele 180 de posturi de manager. care vor fi destiintate, isi vor pastra posturile. Nu se stie cati dintre ei vor fi concediati, insa reorganizarea celor de la Telekom este facuta din cauza veniturilor mici pe care operatorul le inregistreaza, in ciuda bazei de clienti.

Presedintele Telekom a afirmat ca aceasta reorganizare a companiei nu este una de mare anvergura, insa este necesara pentru a tine costurile su control in momentul de fata. El a afirmat si ca Telekom are prea multi manageri in companiile pe care le controleaza, asa ca unii dintre ei vor pleca, in timp ce altii vor intra probabil pe pozitii inferioare si mai prost platite.

Telekom – reorganizare si posturi desfiintate din cauza veniturilor mici

Totusi, cea mai importanta informatie de aici este ca Telekom, in ciuda celor 10 milioane de clienti, are venituri mult mai mici decat se asteapta grupul. Presedintele Telekom a recunoscut acest lucru in cadrul conferintei de presa si curajul de a spune asta arata ca undeva, cineva intelege faptul ca este nevoie de o schimbare de gandire pentru a avea succes.

Separat de managerii care vor pleca, Telekom va concedia si o alta parte dintre angajati, insa nu se stie daca va fi vor despre zeci, sau poate chiar sute de persoane. Telekom are venituri mici din cauza serviciilor slabe pe care le ofera pe partea de telefonie mobila, aceasta divizie a avand cel mai mare numar de clienti, dar venituri similare cu divizia de servicii fixe.

Telekom are probleme atat de mari cu serviciile de telefonie mobila incat anul trecut a fost nevoita sa incheie un acord pentru a se folosi de reteaua 4G a Orange pentru a extinde acoperirea in Romania. Telekom a luat fiind in Romania in toamna anului 2014, dupa achizitionarea fostului Cosmote, insa evolutia operatorului a fost una negativa cu un presedinte schimbat deja in 2016.

Telekom reorganizare posturi desfiintate