Apple colaboreaza cu Health Gorilla pentru a transforma iPhone intr-un hub medical

Compania Apple colaboreaza cu un startup numit Health Gorilla pentru a transforma iPhone intr-un gadget pentru adunarea de informatii medicale. Conform unor informatii aparute recent, Apple si Health Gorilla lucreaza impreuna pentru a salva in aplicatia Sanatate, Health, informatii privind diagnostice medicale, analize ale sangelui si multe altele aemenea.

Cele doua companii colaboreaza inclusiv cu diverse spitale pentru, sau centre pentru analize medicale, astfel ca probabil au la dispozitie o gama foarte variata de date pe care sa le analizeze. Cei de la Health Gorilla au obtinut recent o finantare de 5 milioane de dolari pentru a-si sustine activitatea, ei oferindu-le doctorilor un intreg istoric medical al pacientilor, dar in format digital.

Apple vrea practic sa rezolev problemele de interoperabilitate dintre doctori, spitale, laboratoare medicale, clinici medicale si pacienti, astfel incat datele medicale importante sa fie disponibile pentru toata lumea. Pentru a reusi sa faca totul, ceid e la Apple vor lansa cel mai probabil si un  SDK special pentru iOS, dar acesta trebuie integrat in aplicatii pentru ca intregul sistem sa aiba succes.

Apple si-a facut o misiune din a isi transforma produsele in gadget-uri care sa stocheze informatii medicale, sau sa faca diverse masuratori medicale pentru clienti. In aceasta idee, incercarea de a stoca tot felul de informatii medicale in iPhone nu este chiar atat de greu de crezut, dar cu siguranta va fi foarte dificila de realizat.

“Sources told us that Apple is attempting to solve this “interoperability” problem by making the patient the center of their own care. The goal is to give iPhone users the tools to review, store and share their own medical information, including lab results, allergy lists and so on. That’s a deviation in strategy from Apple’s current health efforts, which have focused on aggregating fitness information like the number of steps taken during the day or hours of sleep.”

Apple informatii medicale iPhone