Prima Pagina Romania Orange, Vodafone, si Digi Mobil – evolutia portarilor

Orange, Vodafone, si Digi Mobil – evolutia portarilor

Orange, Vodafone si Digi Mobil sunt principalii beneficiari ai evolutiei pozitive a portarilor la inceputul anului 2017, RCS & RDS atragand multi clienti.

Orange, Vodafone si Digi Mobil au avut parte de o evolutie interesanta in ceea ce priveste portarile din Romania, 400.000 avand loc pentru servicii de telefonie fixa si mobila in ianuarie – mai 2017. Vorbim despre o crestere de 7.8% in ceea ce priveste protarile in primele 5 luni ale anului 2017 in comparatie cu aceeasi perioada din 2016, iar Orange, Vodafone si Digi Mobil au fost principalii beneficiari.

95% dintre numerele portate in aceasta perioada au fost in retelele de telefonie mobila , mai exac 379.077 din totalul de 400.000. Dintre toti operatorii, cei de la Digi Mobil au atras cei mai multi clienti, mai exact 213.627 din total, adica putin peste jumatate, numarul fiind cu 28% mai mare decat cel din prima perioada a anului 2016.

Pe locul al doilea in topul portarilor s-a plasat Orange, 71.316 utilizatori venind in reteaua sa, cu 3000 de portari mai putin decat in aceeasi perioada a 2016. Pe ultimul loc ii avem pe cei de la Vodafone, care au atras doar 61.335 portari in propria retea, cu 6000 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, lucru de asteptat, de altfel.

Orange, Vodafone, si Digi Mobil – evolutia portarilor

Desi primele 4 luni ale anului 2017 n-au fost bune pentru Orange si Vodafone, lucrurile s-au schimbat in mai, ambii operatori avand cresteri de aproape 14% in numarul de portari in retea. Schimbarea a avut probabil la baza faptul ca Orange si Vodafone au inceput sa ofere beneficii de roaming pe care cei de la Digi Mobil nu prea vor sa le ofere pentru ca nu au cum sa le sustina.

In cazul telefoniei fixe, numarul portarilor in sau din Orange, Vodafone si Digi Mobil a scazut cu 1000 de portari fata de primele 5 luni ale anului 2016. Desigur ca tot cei de la Digi Mobil sunt lideri detasati si in acest segment, ei adunand peste 50% dintre numarul de portari, cei de la Orange urmand-ui, UPC ocupand pozitia a treia, in timp ce Vodafone este plasat pe pozitia a 5-a.

Digi Mobil continua sa ramana in 2017 regele portarilor din Romania multumita preturilor mult mai mici pe care le are fata de cei de la Orange si Vodafone. Pana la sfarsitul anului ma astept ca trendul sa continue si cei de la Digi Mobil sa isi tina concurentii departe in privinta portarilor, Orange si Vodafone pierzand mai multi clienti decat atrag prin portare, dar nu in total.

orange vodafone digi mobil portari 2017

 • Alekz

  Digi sunt lideri la portari persoane fizice…
  Dar dupa cum bine stiti companiile mari precum Orange & Vodafone nu “traiesc” din asta ci din contractele cu companiile… contractele Business!
  Uneori unul sau doua contracte business fac cat toti abonatii de la Digi pe parte de voce mobila!

 • tralala

  Legenda spune ca, chiar 49% din un contract business face cat toti abonatii digi pe partea mobila si chiar mai era un zvon cu nush cat % procent si pe partea cu internet si televiziune

 • Legenda spune si ca un singur client al Vodafone face cat 1000 ai Digi. Depine acum si cat ai baut inainte…

 • amfetamin

  Tare asta! 😁😁
  Pe de alta parte este ceva sâmbure de adevăr,eu de ex fac cât 10 clienți de Gigi.

 • tralala

  Credeam ca se intelege de la o posta ca eram ironic in comentariu de mai sus

 • Tu esti un caz special :)))

 • Cosmin T.

  Ce portari buni a avut vreodată Vodafone ? Se compară vreunul cu H. Duckadam? :-))
  Asta așa, să înțelegeți de ce urăsc scrisul fără diaCRITICE !

 • tralala

  Normal ca faci cat 10 clienti daca ai ales sa iti iei un abonament cu telefon inclus, eu platesc 9 lei la DIGI pe un abonament si am achitat telefonu cash, tu la acele 10 abonamente DIGI ai un telefon luat in rate! sau esti un masochist care plateste niste servicii la suprapret sau in cel mai nefericit caz stai undeva (sa nu zic la tara) unde ai semnal DIGI foarte slab.