Prima Pagina iPhone iPhone – tara europeana ce l-ar putea interzice

iPhone – tara europeana ce l-ar putea interzice

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, desi exista sanse mici ca asta sa se intample, o tara europeana ar putea interzice vanzarile de temrinale iPhone ale companiei Apple. Vorbim despre Italia, una dintre cele mai mari tari din Europa, o lege noua aflata in dezbatere acolo putand duce la interzicerea comercializarii de terminale iPhone in tara, daca ea va fi promulgata.

Legea are la baza obligarea producatorilor de smartphone-uri sa le permita clientilor sa instaleze aplicatii de oriunde doresc, lucru pe care compania Apple il interzice. Conform legii, producatorii care nu o respecta ar putea avea produsele scoase de la vanzare dupa adoptarea ei, insa ramane de vazut daca legea va fi, sau nu, vreodata adoptata de catre parlamentul italian.

Proiectul legii a fost introdus anul trecut si isi urmeaza procedura normala in camerele parlamentului italian, dar nimeni nu stie ce fel de sanse are de a fi adoptata. Avand in vedere ca vorbim despre o lege benefica tuturor consumatorilor, doar un lobby puternic din partea companiei Apple ar putea convinge suficient de mult parlamentari sa voteze impotriva ei.

Apple a fost criticata in mute tari pentru faptul ca nu permite decat instalarea de aplicatii din App Store, iar cei din Cupertino s-au aparat totdeauna spunand ca asta garaneaza securitatea utilizatorilor. Daca aceasta lege va fi promulgata, nimic nu mai poate apara compania Apple, dar probabil nu se va ajunge la asa ceva pentru ca Apple nu este singura companie interesata sa restrictioneze utilizatorii.

“Users have the right to, in an appropriate format to the required technology platform […] use fair and non-discriminatory software, proprietary or open source […] content and services of their choice.”

iPhone interzis italia

 • Srb Srb

  Apple rupe orice,nu au cum niste minioni sa spuna celor de la Apple ce sa faca,pt ca tot ei ar avea de pierdut

 • Viorel Predatorul

  Nasol! Promulgarea leagii în Italia ar putea duce la o propunere legislativă la nivel UE, iar acțiunile Apple ar cădea la preț.
  Să sperăm din tot sufletul că nu se va întâmpla așa ceva, și că Apple va reuși să mențină în continuare monopolul pe vânzarea aplicațiilor iOS!

 • Fabro

  De libertatea de a alege a auzit cineva in Italia? Sau sunt comuniști?

 • Alex S.

  Ar fi jailbreak non stop 😂😂😂
  Ni ar fi rau 😎

 • Real

  Sint o gramada de comunisti si acolo.
  Sint nebuni

 • Uka

  Chiar crezi faza ca apple garanteaza securitatea cu app store? E praf in ochi! Mai mult de jumate din aplicatiile appstore nu functioneza cum trebuie sau contin cod special pentru manipularea terminalelor fraierilor care o incearca, sau in-purchaseuri ca sa mearga ceva.

 • Srb Srb

  la apple macar legal poti face ceva pt ca ei oficial spun asta…pe cand la restul spun oficial ca esti open source si toata lumea isi poate bate joc de tine OFICIAL
  Deci sa o lasam asa cum este. Nu degeaba mai toata lumea importanta are iphone fara jailbreak

 • Srb Srb

  pana nu vii cu o dovada clara ca cineva are acces la cardul meu din iphone si imi poate lua toate informatiile de acolo, te rog, nu mai acuza nefondat, daca eram in tribunal erai acuzat de asa ceva

 • Mr. Tambourine Man

  Cu ce kkturi se ocupa si broscarii astia,’tuingura!
  Au câteva milioane de ciori in tara dar lor le arde de Apple

 • BurN®

  Decât sa fac jailbreak la iOS mai bine îmi Iau o petarda de android și gata! Dar nu am sa fac asta pentru ca iOS imi oferă destul cât vreau eu și mai bine plătesc aplicația și sunt linistit

 • Gabriel

  deci, nu inteleg de ce va hazardati atata. prima data verificati cat de reale sunt informatiile, si apoi comentati… da de unde; mai bine dam cu injuraturi etc. Quintarelli, ministrul care a propus acest proiect de lege a facut lumina in acest caz, si il vedeti scris aici: http://www.ispazio.net/1808504/facciamo-chiarezza-liphone-non-verra-bandito-dallitalia-stefano-quintarelli-definisce-meglio-la-questione-su-ispazio ( folositi Translate ).
  in consecinta nu are nimic a face cu produsele Apple, sau Apple insasi. E vorba doar de protejarea consumatorului in caz de discriminare.
  daca nu altceva, Apple a investit o gramada de bani in Italia, cu Academia in Napoli, tot guvernu are numa iPad si iPhone ( gratis, bineinteles), dupa oi chiar ar fi posibil asa ceva ? !

 • BurN®

  Mai documentează-te …probabil era vb de android unde nimeni nu verifica ce aplicații încarcă! Apple curăță lunar zeci de aplicații suspecte din appstore nu Infecții globale din acel infect de Play google!