WhatsApp – utilizarea Neasteptata pe iPhone

WhatsApp are o utilizare neasteptata pe iPhone si devine o sursa de stiri pentru tot mai multi utilizatori, intrecand in unele tari chiar si Facebook.

WhatsApp este cea mai mare retea de mesagerie text de pe planeta, ea numarand peste 1.2 miliarde de utilizatori in lumea intreaga, iar asta multumita, in principal, Facebook. Desi WhatsApp este folosita, in cea mai mare parte, pentru mesagerie, unii dintre utilizatorii sai se folosec de retea si pentru altdeva decat a conversa zilnic cu prietenii din lumea intreaga.

Conform unui studiu recent, desi Facebook este platforma dominanta pentru a afla stirile din lumea intreaga, aplicatia WhatsApp incepe sa creasca in popularitate pentru asta. Desi WhatsApp a devenit o “casa” perfecta pentru distribuirea de stiri false, se pare ca foarte multa lume prefera sa afle cele mai importante stiri de aici decat din alte locuri, incluzand Facebook.

Studiul a analizat 36 de piete de pe planeta si s-a ajuns la concluzia ca WhatsApp devine un agregator de stiri pentru foarte multi dintre cei 1.2 miliarde de utilizatori globali. 47% dintre cele 71.000 de persoane participante la studiu au afirmat ca afla zilnic stirile importante din aplicatia Facebook, in timp ce 15% sustin ca folosesc WhatsApp pentru asta.

WhatsApp – utilizarea neasteptata pe iPhone

Desi Facebook este principala sursa de stiri pentru multi, popularitatea retelei de socializare s-a injumatatit in unele tari, iar WhatsApp incepe sa o ajunga din urma. Desi deocamdata doar 15% dintre oameni descopera stirile zilnice din WhatsApp, procentul este semnificativ mai mare decat cel inregistrat anul trecut si este intr-o continua crestere in aceasta perioada.

In 9 dintre cele 36 de tari in care a fost facut studiul, WhatsApp este a doua platforma de socializare pe care utilizatorii o folosesc zilnic pentru a afla stirile importante ale lumii. Malaesia este tara in care exista cel mai mare numar de oameni care afla stirile zilnice prin intermediul aplicatiei WhatsApp, acolo 51% dintre participantii la studiu raspunzand afirmativ.

In SUA acest procent este de doar 3%, unul dintre cele mai mici dintre toate tarile analizate, dar chiar si acolo WhatsApp incepe sa se bucure de o crestere in acest segment. WhatsApp este foarte populara in tarile slab dezvoltate, sau in curs de dezvoltare, asa ca acolo are si procentele cele mai mari, dar va creste in popularitate si in tarile puternic dezvoltate din Occident.

Desi oamenii prefera sa afle stirile importante din retelele de socializare, doar 24% sunt de parere ca WhatsApp sau Facebook fac o buna distinctie intre cele reale si cele false. Marea majoritate a oamenilor au mai multa incredere in posturile TV si publicatiile online de renume decat in WhatsApp, dar asta se schimba rapid.

whatsapp utilizare iphone stiri

3 COMENTARII