YouTube anunta Schimbari Majore pentru Utilizatori

YouTube anuntata schimbari majore pentru aplicatia dedicata terminalelor mobile, dar si un nou format VR180 pentru clipuri video si realitate virtuala.

YouTube participa astazi la VidCon, o conferinta organizata in California pentru companiile specializate pe createa de continut video, pe patajarea sa, ori pe cele precum paltforma celor de la Google. In cadrul unei conferinte organizate la VidCon, cei de la YouTube au anuntat o serie de schimbari importante pe care urmeaza sa le ofere pentru utilizatorii din lumea intreaca in curand.

Incepem cu noutatile pentru aplciatia mobila, cei de la YouTube anuntand pentru inceput ca urmeaza sa ii faca o interfata dinamica in functie de clipul video urmarit. Mai exact, in situatiile in care urmarim un clip video in format portret, interfata aplicatiei YouTube va fi modificata in mod dinamic pentru a afisa clipul video pe o portiune mai mare din ecran, in raportul cu recomandarile video.

Aceasta schimbare pregatita de catre YouTube va face experienta de vizualizare a clipurilor video mult mai buna si va folosi mai inteligent spatiul oferit de catre ecran. Separat de clipurile video verticale, cei de la YouTube au anuntat ca interfata se va modifica dinamic si pentru clipurile video orizontale, patrate, sau orice altceva am viziona in aplicatie.

YouTube anunta Schimbari Majore pentru Utilizatori

https://www.youtube.com/watch?v=feBF_IY-HI8

Separat de aceasta schimbare extrem de importanta, cei de la YouTube pregatesc un nou mod de a partaja clipuri video intre utilizatorii platformei sale. Acestia vor avea parte de o noua interfata prin care vor putea selecta alti utilizatori ai YouTube pentru a le trimite clipurile video, schimbarea facand partajarea de continut mult mai simpla in cadrul retelei.

In continuare, YouTube a anuntat un nou format video numit VR180, acesta urmand a fi disponibil atat pentru terminalele mobile, cat si pentru calculatoare. Formatul video VR180 va permite vizualizarea de clipuri video la 180 de grade, adica doar cu ceea ce se vede in fata camerei, pentru a pune accentul pe ceea ce conteaza cel mai mult, in majoritatea clipurilor video la 360 de grade.

“But supporting the format is just the beginning. We want to make cameras that are easy to work with too. The Daydream team is working with several manufacturers to build cameras from the ground up for VR180. These cameras are not only great for creators looking to easily make VR content, but also anyone who wants to capture life’s highlights in VR.”

In final, cei de la YouTube au anuntat o extindere a YouTube TV si in alte state americane, dar deocamdata nu se stie daca ar putea ajunge si in Romania vreodata. Toate aceste schimbari pregatite de catre cei de la YouTube urmeaza sa fie disponibile in perioada imediat urmatoare pentru toti utilizatorii retelei.

youtube-noutati-aplicatie-vr