Apple si Hertz colaboreaza in dezvoltarea masinii autonome

Apple a confirmat oficial faptul ca are in dezvoltare un sistem de ghidare autonoma pentru masini, resurse importante fiind investite pentru a finaliza produsul care va fi lansat intr-un final pe piata. Apple are pana in 6 masini cu software de acest gen in testare, ele fiind conduse pe strazile din California pentru ca Apple sa poata perfectiona software-ul de ghidare autonoma pentru masini.

Acest numar de masini nu pare sa fie suficient, asa ca Apple a incheiat un parteneriat cu o companie numita Hertz, pentru a inchiria si mai multe masini pentru proiectul sau. Apple foloseste automobile Lexus RX450H pentru a testa sistemul de ghidare autonoma pentru automobile, iar de la Hertz va prelua inca alte cateva automobile, desi nu se stie exact cate.

Apple si Hertz nu au dorit sa comenteze zvonurile privind parteneriatul in care au intrat, insa cu siguranta vorbim despre cel putin inca 6 masini pe care cie de la Apple ar dori sa le preia. Desigur ca pretul actiunilor Hertz a crescut substantial dupa aflarea acestor informatii, asa ca indiferent ce anume vrea Apple sa ia de la partenera sa, ea are foarte multe de castigat multumita publicitatii.

Apple a dorit sa dezvolte o masina electrica si autonoma, ca Tesla, insa planurile sale nu pot fi indeplinite in momentul de fata, desi are sute de ingineri dedicati acestui proiect. Pentru ca nu exista sansa ca aceasta masina sa fie lansata pana in 2020, asa cum se dorea initial, Apple si-a schimbat planurile si dezvolta un sistem de ghidare autonoma pentru automobile, iar acum aduce noi parteneri in proiect.

“Apple Inc. is leasing a small fleet of cars from Hertz Global Holdings Inc. to test self-driving technology, an agreement that echoes a larger deal between competitors Alphabet Inc. and Avis Budget Group Inc. Hertz shares soared the most in almost two years.”

apple hertz masina autonoma