OnePlus 5 este UMILIT de iPhone 7 Plus in Performante

OnePlus 5 este umilit intr-un nou test de performante de catre iPhone 7 Plus, rezultatul fiind unul complet surprinzator pentru noul smartphone.

24

OnePlus 5 apare astazi intr-un nou test de performante in care se lupta cu iPhone 7 Plus, iar desi intr-un test anterior l-a intrecut, acesta ne arata care sunt punctele slabe ale acestui smartphone. In prima parte a testului puteti vedea ca OnePlus 5 este umilit in performante de catre iPhone 7 Plus, smartphone-ul celor de la Apple terminand testul cu 1 minut inaintea smartphone-ului chinezesc.

Da, ati citit bine, OnePlus 5 a terminat testul cu 1 minut in urma iPhone 7 Plus si este redus practic la acelasi nivel cu Samsung Galaxy S8, sau alte smartphone-uri Android. Avand in vedere ca un test initial punea OnePlus 5 inaintea iPhone 7 Plus, acum probabil va intrebati ce anume s-a intampla diferit de smartphone-ul termina in urma smartphone-ului celor de la Apple.

Ei bine, raspunsul este unul foarte simplu, pentru ca OnePlus 5 are probleme cand vine vorba despre accesarea datelor din spatiul intern de stocare si cand vine vorba despre procesarea video. Veti vedea in clipul video de mai jos ca in accesarea si importarea unei poze in aplicatia Photoshop, OnePlus 5 are probleme si face task-ul mai greu, dar la exportarea clipului video are probleme si mai mari.

OnePlus 5 este UMILIT de iPhone 7 Plus in performante

De ce are OnePlus 5 problemele acestea in conditiile in care ar trebui sa vina cu spatiu de stocare UFS 2.1 este greu de spus, dar se pare ca undeva, ceva nu functioneaza prea bine. Daca nu s-ar fi facut acest test pentru procedarea datelor, OnePlus 5 ar fi intrecut usor iPhone 7 Plus in performante, asa cum se intampla in restul aplicatiilor deschise pe cele doua terminale.

Totusi, utilizarea zilnica a unui OnePlus 5, sau iPhone 7 Plus, presupune inclusiv inregistrarea, sau editarea de poze si clipuri video, iar aici smartphone-ul chinezilor esueaza. Diferenta de 1 minut intre rezultatele finale ale acestui test de performante ne arata ca acei 8 GB RAM din OnePlus 5 sunt cam inutili pentru aceste task-uri, desi sunt buni pentur a tine aplicatiile deschise in fundal.

Testul demonstreaza totodata ca iPhone 7 Plus este un pachet complet, in timp ce OnePlus 5 incearca sa faca putin din toate, dar nimic grozav, asa cum era de asteptat. Problema aceasta este totusi una universala pentru Android, deoarece nici Samsung Galaxy S8 nu se descurca mai bine in conditii similare, asa ca OnePlus 5 nu este singurul smartphone Android care are asemenea probleme.

Acestea fiind spuse, daca utilizatorii OnePlus 5 vor sa foloseasca terminalele pentru nimic semnificativ, vor fi foarte multumiti, dar daca vor dori sa mai editeze vreo poza, sau clip video, s-ar putea sa realizeze ca laudele nu tin loc de performante.