Digi Mobil – pret pentru suprataxa de roaming

Digi Mobil va percepe un pret de 6 euro pentru suprataxa de roaming ce o va impune pentru folosirea internetului mobil in Uniunea Europeana.

Digi Mobil a depus acum cateva saptamani o cerere la ANCOM pentru a i se permite sa aplice o suprataxa pentru roaming tuturor clientilor care sunt abonati ai serviciilor sale de telefonie mobila. Digi Mobil a explicat faptul ca fara aceasta suprataxa pentru roaming nu isi va putea sustine activitatea daca ai sai clienti vor folosi beneficiile din Romania si atunci cand calatoresc in strainatate.

Conform celor de la Digi Mobil intentioneaza sa aplice o suprataxa de roaming in valoare de aproximativ 6 euro per GB de trafic de date in Uniunea Europeana. Pretul standard pentru 1 GB de trafic in Uniunea Europeana este de 7.7 euro, insa cei de la Digi Mobil vor stabili un pret pentru suprataxa care va fi mai mic decat cel standard pentru internetul mobil consumat in Europa.

Cei de la Digi Mobil au comunicat in mod constant cu reprezentantii ANCOM in perioada trecuta din momentul depunerii cererii pentru suprataxa de roaming si pana in prezent. Conform informatiilor pe care ei le detin, suprataxa de roaming urmeaza sa fie aprobata de catre ANCOM, iar dupa aceea Digi Mobil va putea impune acest cost pentru toti cei care vor sa foloseasca internetul mobil in Europa.

Digi Mobil – pretul pentru suprataxa de roaming

Digi Mobil este singurul operator de telefonie mobila din Romania care a cerut ANCOM permisiunea de a aplica o suprataxa pentru roaming in cazul utilizarii internetului mobil. Digi Mobil face asta pentru ca are si cele mai mici preturi la abonamente, gandite special pentru Romania, deci utilizarea beneficiilor din ele si in roaming pune o presiune financiara foarte mare pe operator.

Digi Mobil a anuntat azi ca are 3.3 milioane de clienti in Romania, cu peste 500.000 mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind una spectaculoasa. Avand in vedere ca in 2016 Telekom a pierdut 600.000 de clienti, majoritatea cel mai probabil catre Digi Mobil, este normal sa vedem ca operatorul detinut de catre RCS & RDS se lauda cu cresteri de acest gen.

In continuare, ca parte a anuntului privind extinderea acoperirii 4G in Romania si a cresterii vitezelor de internet, cei de la Digi Mobil urmeaza sa ofere acoperire 4G inclusiv la metroul din Bucuresti. Digi Mobil a ramas singurul operator care nu avea acoperire GSM in metrou, desi are foarte multe retele Wi-Fi gratuite pentru clienti, dar aceasta problema va fi rezolvata incepand din septembrie.

Acestea fiind spuse, Digi Mobil va impune suprataxa de roaming in curand pentru clienti, urmand a face un anunt oficial in acest sens.

digi mobil pret suprataxa roaming