Digi Mobil Extinde Acoperirea 4G, creste Viteza

Digi Mobil a anuntat astazi extinderea acoperirii 4G in Romania la peste 50% din populatie, dar si cresterea vitezelor de navigare pe internet.

Digi Mobil a anuntat astazi ca a extins acoperirea 4G pentru clientii din Romania care ii folosesc serviciile, iar asta multumita investitiilor masive pe care operatorul de telefonie mobila le-a facut. Conform celor de la Digi Mobil, in momentul de fata operatorul de telefonie mobila acopera nu mai putin de 50% din populatia tarii cu reteaua 4G pe care o are disponibila in tara.

Reprezentantii Digi Mobil au anuntat faptul ca acopeirea 4G este acum disponibila inclusiv pentru drumuri nationale si autostrazi, deci clientii ar trebui sa se bucure de servicii in mai multe zone. Aceasta extindere a acoperirii 4G a fost posibila multumita cresterii numarului de antene 4G din Romania, Digi Mobil avand peste 2900 de astfel de echipamente instalate in diverse locatii din Romania.

Digi Mobil foloseste benzile de 2100 MHz si 2600 MHz pentru acoperirea 4G din Romania, cea de-a doua avand cele mai multe antene instanate pana in prezent. Separat de asta, acoperirea 3G a fost deasemenea imbunatatita pentru clientii Digi Mobil, peste 3800 de antene fiind instalate de catre operator pana in prezent pentru a le oferi clientilor semnal aproape oriunde.

Digi Mobil extinde acoperirea 4G, creste viteza

Digi Mobil a anuntat ca intr-un singur an de zile traficul mobil prin 4G a crescut de 25 de ori de la 2% la 50% din traficul total, asa ca a venit timpul si pentru cresterea vitezei de navigare pe internet. Incepand din septembrie Digi Mobil ar trebui sa ofere viteze de navigare prin internet 4G de pana la 100 Mbps, cu mult sub ceea ce ofera Orange, Vodafone, sau Telekom.

In momentul de fata, in ciuda existentei retelei 4G, Digi Mobil are cele mai slabe viteze de internet mobil din Romania, lucru confirmat chiar si de catre testele celor de la ANCOM. Viteza in internet 4G a celor de la Digi Mobil este cu de pana la 4 – 7 ori mai mica decat ce a Orange sau Vodafone in rezultatele medii, dar cu pana la 10 ori, sau mai mult, in testele facute in diverse locatii.

Digi Mobil a anuntat astazi si lansarea serviciului apel 4G incepand cu luna septembrie, iar asta cel mai probabil multumita extinderii acoperirii 4G in tara noastra. Digi Mobil face investitii serioae in Romania pentru a extinde acoperirea 4G la si mai multi clienti, dar daca si vitezele de internet nu vor fi pe masura asteptarilor, atunci vor exista in continuare critici pentru serviciile lor.

Digi Mobil este operatorul din Romania cu cele mai mici tarife, dar si cele mai slabe servicii, chiar sub cele ale Telekom.

digi mobil acoperire 4g viteza