Facebook, YouTube, Microsoft lupta impotriva terorismului

Facebook combate terorismul online impreuna cu YouTube, Microsoft si Twitter, intr-o noua initiativa globala menita sa protejeze cetatenii.

2

Facebook, YouTube, Microsoft si Twitter au anuntat in cursul zilei de ieri un nou proiect menit a combate terorismul online folosind produsele si serviciile pe care le controleaza. Forum to Counter Terrorism este denumirea proiectului in care Facebook va avea cel mai important rol, iar asta pentru ca in cadrul sau sunt cei mai activi teroristii din diverse zone de pe planeta.

Facebook combate de ceva vreme terorismul online cu programe proprii, cei de la Twitter ducand aceeasi lupta, dar acum YouTube si Microsoft intra in “scena”. Toate cele 4 companii, in frunte cu Facebook, vor sa eradicheze materialele propagandistice ale gruparilor teroriste prin care acestea incearca sa recruteze cetatenii diverselor state de pe planeta.

Mai mult decat atat, Facebook si companiile partenere doresc sa elimine orice fel de clipuri video cu executii, sau demonstratii ale “vietii de vis” din teritoriile ocupate de catre teroristi. Facebook va incerca sa identifice mai usor conturile teroristilor in reteaua sa de socializare, iar partenerele sale vor face acelasi lucru pe propriile platforme, informatiile urmand a fi partajate intre ele.

Facebook, YouTube, Microsoft lupta impotriva terorismului

Facebook a confirmat faptul ca va coopera mult mai indeaproape inclusiv cu agentiile guvernamentale din diverse state, dar si cu alte organizatii de dimensiuni mai mici. Aceasta initiativa a Facebook si a celorlalte 3 companii are, desigur, menirea de a evolua in timp pentru a descoperi mai usor prezenta teroristilor in mediul online si pentru a o eradica mult mai rapid.

Facebook are in momentul de fata cele mai mari probleme cu extremismul si materialele propagandistice ale organizatiilor teroriste. Zilnic sute sau poate chiar mii de postari sunt publicate pe Facebook de catre conturi apartinand teroristilor, Twitter si YouTube avand probleme similare in propriile platforme, Microsoft neavand retele sociale chiar atat de mari.

Pentru a ajuta Facebook si celelalte companii sa descopere rapid problemele de progpaganda terorista, divizii anti-tero din cadrul ONU sau a UE vor coopera cu aceste companii. Ele vor oferi informatii obtnute de catre agentiile de spionaj, sau alte entitati guvernamentale, iar asa Facebook, Twitter si Microsoft vor putea localiza mult mai usor amenintarile teroriste online.

Din pacate, traim intr-o lume in care companii precum Facebook trebuie sa se transforme in politisti virtuali pentru a proteja cetateni din intreaga lume impotriva atacurilor teroriste. Poate parea greu de crezut, dar daca Facebook reuseste sa opreasca propaganda terorista in reteaua sa, ar putea preveni radicalizarea multor tineri, care in schimb nu ar mai fi convinsi sa faca atacuri teroriste.

facebook terorism youtube microsoft