Vodafone – Future ChatBot te tine de vorba pe Facebook

Vodafone a lansat Future ChatBot, un robot virtual disponibil pe Facebook Messenger, care ofera informatii despre trecutul si viitorul omenirii.

Vodafone a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea Future ChatBot, un robot virtual cu care orice persoana poate discuta prin intermediul Facebook Messenger chiar acum. Tehnologia din spatele Future ChatBot se bazeaza pe robotii virtuali pe care cei de la Facebook i-au lansat cu mai bine de un an de zile in urma, Vodafone testand intens tehnologia inainte de a decide sa o implementeze pentru toti.

Vodafone a creat Future ChatBot in ideea de a le permite tuturor celor interesati sa descopere cum a evoluat lumea in ultimii 20 de ani, dar si cum crede operatorul ca ea va evolua in urmatorii 20. Future ChatBot explica toate aceste lucruri doar in cadrul Facebook Messenger, Vodafone oferindu-i informatiile pe care acesta le afiseaza utilizatorilor, dar nimic mai mult separat de acest lucru.

Vodafone a incercat sa gandeasca Future ChatBot ca un robot virtual care sa aiba si o oarecare personalitate in modul in care afiseaza informatiile pentru utilizatorii care-l folosesc. In aceasta idee, cei de la Vodafone au integrat informatiile din Future ChatBot intr-un asa mod incat ele sa fie redate intr-un mod similar cu cel in care sunt redate informatiile de catre un om prin aceeasi platforma.

Vodafone – Future ChatBot te tine de vorba pe Facebook

Vodafone a implementat in robotul Future ChatBot informatii din 4 mari categorii de interes, aceastea fiind : Internet, Servicii, Comunicatii si Auto. Avand in vedere limitarile pe care Future ChatBot le are in momentul de fata, veti afla doar aceste informatii pe care Vodafone le-a inclus, dar nimic altceva in afara lor, asa ca daca nu va intereseaza aceste domenii de interes, puteti sa-l ignorati.

Vodafone este primul operator de telefonie mobila din Romania care a creat un robot virtual in cadrul Facebook pentru a le oferi informatii clientilor, Future ChatBot putand fi util. Mult mai util ar fi fost daca Vodafone ar fi transformat Future ChatBot intr-un robot care sa ajute clientii cu informatii intr-o anumita masura, dar desigur ca totul trebuie sa inceapa de undeva, chiar daca cu un software inutil.

Vodafone future chatbot facebook

Future ChatBot face parte dintr-o initiativa mai mare a celor de la Vodafone, care sarbatoresc 20 de ani de existenta in Romania cu o privire in trecut, dar si in viitor. Vodafone se foloseste si de realitate virtuala in magazine pentru a prezenta informatiile din Future ChatBot si in lumea reala, asa ca proiectul intregul este unul mult mai complex, dar totusi destul de interesant.

Puteti gasi Future ChatBot al Vodafone pe Facebook Messenger.