Facebook – RECORD de utilizatori activi lunar

Facebook are 2 miliarde de utilizatori activi lunar in iunie 2017, compania anuntand acest record spre uimirea intregii planete pentru crestearea sa.

Facebook a facut astazi un anunt care a luat cam toata lumea prin surprindere, conformand faptul ca aproape o treime din populatia planetei ii foloseste reteaua de socializare. Cei de la Facebook au confirmat astazi ca 2 miliarde de persoane de pe glob sunt active in cadrul retelei sale de socializare, cifra fiind una absolut colosala, indiferent despre platforma de care vorbim.

Facebook a intrecut de ceva vreme platforma YouTube, insa iata ca acum a marit distanta fata de compania detinuta de catre cei de la Google si cel mai probabil nu se va opri aici. Facebook are de ani de zile cea mai utilizata retea de socializare de pe planeta, insa incepe sa ajunga din urma si Google Search in ceea ce priveste numarul de utilizatori unici care acceseaza website-ul.

Uitandu-ne acum la celelalte platforme sociale, observam YouTube la 500 de milioane de utilizatori activi lunar in urma celor de la Facebook, diferenta urmand a creste. Urmatoarele doua platforme, care sunt detinute tot de catre compania Facebook, in urma YouTube sunt WhatsApp si Facebook Messenger, fiecare dintre ele avand cate 1.2 miliarde de utilizatori activi lunar pe intreaga planeta.

Facebook – RECORD de utilizatori activi lunar

Dupa ele urmeaza Wechat, cea mai populara aplicatie de mesagerie din Asia, 890 de milioane de persoane utilizand-o lunar, adica mai putin de jumatate din ceea ca are Facebook. Instagram, o alta platforma detinuta de catre Facebook, aduna 700 de milioane de utilizatori activi lunar, adica de peste 2 ori mai multi decat Twitter, si de aproape 3 ori mai multi decat Snapchat.

Daca ar fi sa adunam, toate platformele celor de la Facebook au lunar 5.1 miliarde de utilizatori activi, adica teoretic mai mult de jumatate din intreaga populatie a planetei. Problema este ca nu stim cati dintre acesti utilizatori ai platformelor Facebook sunt unici, sau reali daca tot purtam discutia, asa ca in realitate cifra de persoane reale care acceseaza infrastructura Facebook este mult mai mica.

In ciuda acestui lucru, cei de la Facebook au reusit sa adune miliarde de oamenii in serviciile lor, doua dintre platformele extrem de populare fiind cumparate cu peste 20 de miliarde de dolari. Toate platformele celor de la Facebook au crescut constant in ultimii ani, iar probabil la un moment dat compania va raporta la fel de multi utilizatori precum numarul de oameni de pe planeta.

Facebook 2 miliarde utilizatori