Windows 10 – Masura Disperata contra Malware

Windows 10 va avea un antivirus bazat pe inteligenta artificiala, deoarece Microsoft nu poate apara utilizatorii de malware intr-un alt mod.

Windows 10 are probleme mari cu malware-ul si virusii care sunt creati de catre ahckeri pentru a exploata sistemul de operare al celor de la Microsoft. In fiecare luna apar mii de variante de virusi si malware pentru Windows 10, iar cei de la Microsoft nu mai stiu cum sa securizeze calculatoarele utilizatorilor, asa ca apeleaza la inteligenta artificiala pentru a le bloca.

Conform celor de la Microsoft, actualizarea Creators Update din lunile urmatoare pentru Windows 10 va aduce o serie de actualizari pentru sistemele de securitate din sistemul de operare. Microsoft a confirmat schimbarile pentru securitate in Windows 10, confirmand faptul ca Windows Defender urmeaza sa fie mult mai bun in oprirea malware-ului si a virusilor care pot ataca orice calculatoare.

Practic pentru Windows 10 cei de la Microsoft vor crea un antivirus bazat pe inteligenta artificiala, datele pentru a detecta virusii si malware-ul fiind peluate din infrastructura cloud a companiei. Microsoft sustine ca acest software va fi mult mai exact in a detecta atacurile impotriva Windows 10 decat un antivirus obisnuit, asa ca va fi interesant de vazut cum va rezista incercarilor.

Windows 10 – masura disparata contra malware

Cea mai buna parte a acestui antivirus Windows 10 bazat pe inteligenta artificiala sta in faptul ca poate prelua in timp real orice fel de schimbari in definitiile pentru virusi si malware. Mai mult decat atat, in momentul in care detecteaza un virus, sau un malware, acest antivirus nou pentru Windows 10 va pune fisierul in carantina si-l va incarca in cloud pentru examinare si protejarea altor calculatoare.

Expertii in securitate informatica sustin ca 96% dintre atacurile informatice sunt facute cu malware noi, astfel ca Windows 10 ar putea avea metoda ideala de a le bloca. In momentul de fata sunt necesare cateva ore pentru a lansa o actualizare de definitii pentru Windows Defender care sa blocheze un virus sau un malware, iar asa multe calculatoare cu Windows 10 se pot infecta.

“This means that our service will expand beyond detection, investigation, and response, and will now allow companies to use the full power of the Windows security stack for preventative protection. The stack will be powered by our cloud-based security intelligence.”

Microsoft a anuntat ca acest antivirus va fi lansat initial pentru companiile care folosesc Windows 10 in propriile retele, lucru usor de inteles. De aici, noul antivirus pentru Windows 10 va ajunge la utilizatorii obisnuiti, insa ambitiile Microsoft merg mai departe de atat, compania dorind sa protejeze intreaga planeta cu un software de acest gen, desi va fi totusi foarte greu.

Nimeni nu stie de cat timp va fi nevoie pentru ca acest antivirus pentru Windows 10 sa fie lansat de catre compania americana, dar cand va fi disponibile, cu siguranta va face un anunt oficial.

windows-10 masura malware