In China ti se asambleaza un iPhone in 15 minute in bazar

Shenzen este visul oricarui pasionat de electronica deoarece acolo in piete si bazaruri nu se vand haine, sau obiecte de incaltaminte, ci componentele electronice. In Shenzen umbla zvonuri conform carora un iPhone iti poate fi asamblat intr-un asemenea bazar in doar 15 minute, iar un american s-a gandit sa testeze aceasta teorie intr-un bazar numit Huaqiangbei.

Bazarul Huaqiangbei este descris ca o locatie in care exista extrem de multi comercialnti cu foarte multe piese electronice, iar americani a reusit sa cumpere un iPhone asamblat pe loc. Comerciantul din imaginea de mai jos i-a asamblat terminalul iPhone in 15 minute pornind de la suruburile cu care erau sustinute toate, procesul in sine fiind mai rapid decat intr-o fabrica Foxconn.

Desigur ca multe dintre componentele folosite pentru a asambla acel iPhone erau extrase din alte terminale stricate, altfel nu ar fi putut fi utilizate pentru asamblare. Un iPhone 4S asamblat folosind diverse piese cumparate din bazar costa numai 50 de dolari si da, ruleaza sistemul de operare iOS al companiei Apple, totul la o fractie din pretul normal al unui asemenea dispozitiv.

Practic, oricine are bani, isi poate asambla un iPhone intr-unul dintre aceste bazaruri la preturi mult mai mici decat cele normale pentru un smartphone al Apple. Desigur ca nu va fi aceeasi calitate si e putin probabil ca ecranul sa fie la fel de bun, dar la banii platiti pentru un asemenea dispozitiv, oare ii mai pasa cuiva ?

Puteti citi intreaga poveste aici.

iPhone asamblat china

iPhone asamblat china 1

iPhone asamblat china 2