Samsung dezvolta o Casca VR Revolutionara

Samsung dezvolta o casca VR revolutionara care are menirea de a schimba modul in care folosim realitatea virtuala folosind smartphone-urile noastre.

Samsung are in dezvoltare o casca VR, pentru realitate virtuala, revolutionara, cu care spera sa convinga mai multi oameni sa incerce acest tip de tehnologie. Spre deosebire de alte casti VR similare, cea a companiei Samsung poarta denumirea Exynos VR III si are cateva specificatii foarte impresionante, plus tehnologii care ar putea schimba complet experienta de a folosi asemenea produse.

Mai exact, noua asca VR a celor de la Samsung functioneaza in baza unui procesor de 10nm similar cu cel din smartphone-uri si are o placa video Mali G71, performanta. Specificatiile sunt similare cu cele ale Samsung Galaxy S8, iar casca pentru realitate virtuala poate afisa informatii pe doua ecrane cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, care au rata de refresh de 90 Hz.

Componentele din noua casca VR a celor de la Samsung pot afisa informatii si pe un ecran cu rezolutie 4K, dar de aceasta data la o rata de refresh de 75 Hz. Judecand dupa obiectul din imaginea de mai jos, vorbim totusi despre o casca VR destul de mare pe care cei de la Samsung o dezvolta, deci probabil sunt folosite si ecrane destul de mari pentru o experienta cat mai buna.

Samsung dezvolta o casca VR revolutionara

Partea cea mai interesanta pentru aceasta noua casca VR a celor de la Samsung este ca ea poate urmari miscarile ochilor, separat de cele ale capului si de analizarea expresiilor faciale. Samsung a prezentat casca VR in cadrul unui eveniment care a avut loc la Mobile World Congress 2017 din Barcelona, in luna martie, insa abia acum au aparut primele informatii de la o companie numita Visual Camp.

Urmarirea miscarilor ochilor si ghicirea punctului in care se concentreaza privirea este un punct important al tehnologiei dezvoltate de Samsung pentru casca VR. Cu ajutorul tehnologiei folosite de catre Samsung, casca VR ne-ar putea permite sa controlam aplicatii, sau jocuri, fara a folosi miscari ale mainilor, sau ale capului, cu doar pe cele ale ochilor.

Samsung casca vr revolutionara

Cea mai mare realizare in acest punct este integrarea acestui tip de tehnologii intr-o casca VR pentru smartphone-uri, cei de la Samsung putand revolutiona realitatea virtuala mobila. Desigur ca nimeni nu stie daca Samsung poate lansa un produs comercial care sa aiba toate aceste noutati si sa nu coste mult, dar poate ca in perioada urmatoare orice ar fi posibil.

Actuala casca VR pentru smartphone-urile Samsung ofera o experienta foarte proasta, asa ca poate lucrurile se vor schimba radical in viitor.