Samsung va lansa propria Boxa Inteligenta

Samsung va lansa o boxa inteligenta bazata pe asistentul personal Bixby, dar probabil si pe tehnologiile companiei Harman Kardon, cumparata anul trecut.

Samsung va lansa propria boxa inteligenta pentru a concura mai eficient cu Apple, Google, Amazon si Microsoft intr-o noua piata cu potential de crestere foarte mare. Apple a anuntat acum o luna lansarea unei boxe inteligente numite HomePod, iar cei de la Samsung vor dezvolta un produs similar, pentru ca orice face Apple merita copiat si cine se pricepe cel mai bine la asta ?

Nici Apple nu poate fi laudata ca a inventat boxele inteligente, ea copiind ideea de la AMazon si Google, iar Samsung va merge pe acelasi trend pentru a nu pierde “contactul” cu marile companii IT. Asa cum este de asteptat, boxa inteligenta a celor de la Samsung va functiona cu ajutorul asistentului personal Bixby, care deocamdata nu stie decat sa inteleaga limba coreeana si nimic mai mult.

Partea cea mai buna este ca Samsung a cumparat anul trecut Harman Kardon, deci detine o companie care produce boxe excelente si ar putea lansa o boxa inteligenta superioara fata de orice altceva exista pe piata. In momentul de fata boxa inteligenta a celor de la Samsung este dezvoltata in cadrul unui proiect care are numele de cod Vega, proiectul fiind initiat acum aproximativ 1 an.

Samsung va lansa propria boxa inteligenta

Desi boxa inteligenta a Samsung este in dezvoltare de 1 an, avand in vedere ca Bixby nu recunoaste deocamdata limba engleza, nu se stie cand ar putea fi ea lansata. Este imposibil ca Samsung sa lanseze o boxa inteligenta fara a avea un asistent personal care sa inteleaga limba engleza, avand in vedere ca in SUA si Marea Britanie exista cei mai multi potentiali clienti pentru asemenea produse.

In momentul de fata 36 de milioane de americani, cam 10% din populatia tarii, folosesc o boxa inteligenta cel putin o data pe luna, dublu fata de 2016. Avand in vedere aceasta potentiala baza de clienti pentru boxele inteligente, cei de la Samsung trebuie sa se orienteze serios spre a-l invata pe Bixby cum sa vorbeasca in limba engleza, si sa o inteleaga, altfel produsul va fi un esec.

“Samsung Electronics Co. is developing a voice-activated speaker powered by its digital assistant Bixby, according to people familiar with the matter, joining a proliferating arms race in tabletop devices.The timing is far from determined, the people said. The English-language version of Bixby has been delayed and they said many of the speaker’s features and other specifications are yet to be decided. But the project—internally…”

samsung boxa inteligenta

Intr-o piata care incetul cu incetul devine plina de “jucatori”, cei de la Samsung vor trebui sa aiba un produs mai bun, sau mai ieftin decat HomePod pentru a avea succes. Daca boxa inteligenta a Samsung va fi mai scumpa decat HomePod, atunci va trebui sa fie cu mult mai buna, iar daca va fi mai ieftina, va trebui sa depaseasca Amazon Alexa si Google Home.

Voi ce parere aveti despre proiectul Samsung pentru a lansa o boxa inteligenta ?