UBER – Ofera Bacsis Soferilor in noi Orase

UBER a extins disponibilitatea functiei de a lasa bacsis soferilor, dar ea vine si cu o parte buna, pentru ca bacsisul este anonim si inclus in tarif.

UBER a anuntat in mod oficial astazi extinderea listei de orase in care clientii platformei pot oferi bacsisuri soferilor care ii transporta catre diverse destiantii. V-am spus inca de saptamana trecuta ca UBER va lansa si extinde aceasta functie in luna iulie, dar totul se intampla mult mai repede decat se credea initial, semn ca exista dorinta in companie ca ea sa fie disponibila la cat mai multa lume.

UBER a anuntat initial ca va oferi posibilitatea de a oferi bacsis soferilor care conduc in doar 5 orase americane, insa acum 121 de orase au disponibila acesta noua functie. Toate aceste orase in care poate fi oferit bacsis pentru cursele UBER sunt din SUA, insa expansiunea se face atat de repede, incat ea ar putea ajunge extrem de rapid si in Europa, sau alte zone de pe planeta.

UBER a ramas fara presedinte saptamana trecuta, dupa ce Travis Kalanick a fost obligat de catre actionarii companiei sa renunte la pozitia de conducere pe care o detine. Noua conducere a anuntat o serie de schimbari majore pentru UBER, printre care si introducerea noii functii pentru a oferi bacsisuri soferilor care efectueaza curse in intreaga lume.

UBER – acum poti oferi bacsis soferilor in noi orase

UBER a implementat in aplicatie o sectiune speciala care este afisata dupa fiecare cursa, ea permitand oferirea unui bacsis soferului care ne-a transportat la destinatie. Sectiunea din aplicatia UBER este similara cu cea in care se acorda note soferilor, iar utilizatorii pot oferi acest bacsis oricand doresc, dar de acum vorbim despre o presiune in plus pentru calatori, asa cum se intampla si la taxi-uri.

UBER va tine acest bacsis privat si il va asocia cursei, deci teoretic soferii nu ar trebui sa stie daca o persoana transportata le-a lasat un bacsis, sau nu. Soferii UBER vor trebui sa accepte manual optiunea de a primi bacsisuri, deci nu toti cei care conduc masinile vor primi automat plati suplimentare, daca nu accepta in mod explicit ca isi doresc acesti bani.

“Tipping is up to you: It’s completely optional, but always appreciated. Easy and convenient: To ensure a smooth, uninterrupted ride, you can tip drivers after your trip at a time when it’s convenient for you. Zero service fees: Uber does not charge additional service fees on tips. Tipping is associated with your trip, not your name.”

UBER poate sa nu strice intreaga experienta a platformei sale daca nu va prezenta in mod explicit bacsisurile lasate de catre clienti pentru soferii care ii transporta. Asta ar elimina presiunea pusa pe clientul UBER si ar transforma bacsisul intr-o recompensa facuta in cazul in care serviciul oferit de catre sofer este unul de calitate, sau nu, pedepse nefiind, din pacate, disponibile.

UBER nu a anuntat cand va aduce bacsisurile in Europa, dar avand in vedere expansiunea extrem de rapida din SUA, cred ca pana in toamna va exista optiunea si in Romania.

uber bacsis functioneaza orase