Prima Pagina Android Android – Milioane de Infectari cu CopyCat

Android – Milioane de Infectari cu CopyCat

Android a fost atacat de un malware numit CopyCat, care a infectat 14 milioane de utilizatori din lumea intreaga si a generat 1.5 milioane de dolari.

Android a trecut recent printr-un nou atac de tip malware de mare anvergura, un software numit CopyCat infectand milioane de utilizatori din lumea intreaga. Conform specialistilor in securitate informatica, acest malware a generat peste 1.5 milioane de dolari din platforma Android, hackerii din spatele CopyCat afisand bannere publicitare utilizatorilor si instaland aplicatii fara ca ei sa stie.

Android are peste 1 miliard de utilizatori, iar 14 milioane dintre acestia au fost infectati de catre malware-ul numit CopyCat, el generand peste 1.5 milioane de dolari in doua luni pentru hackeri. CopyCat nu s-a distribuit prin Google Play, asa cum s-a intamplat cu o infectare anterioara pe care Google a oprit-o, ci prin intermediul magazinelor terte de aplicatii pentru Android.

Android permite instalarea de aplicatii din diverse magazine de pe planeta, iar asa au reusit hackerii sa isi instaleze software-ul CopyCat in 14 milioane de terminale de pe planeta. Cifra este una uriasa, facand abstractie de numarul total de utilizatori ai Android, iar asta pentru ca in alte platforme mobile n-au existat vreodata infectari atat de mari precum cea cu CopyCat.

Android – 14 milioane de infectari cu CopyCat

Android are aceasta problema cu malware-ul de mult timp, iar Google incearca in mod constant sa il blocheze, in martie avand deja Google Play curatat de CopyCat. In perioada in care numarul maxim de terminale Android infectate a fost atins, nu mai putin de 8 milioane de terminale oferisera acces cu privilegii de administrator acestui malware numit CopyCat, el obtinand acces la orice fel de date si putand face orice fel de functii.

Android a servit 100 de milioane de afisari pentru bannerele publicitare ale hackerilor care au dezvoltat CopyCat, iar 4.9 milioane de aplicatii au fost instalate in smartphone-uri si tablete fara ca utilizatorii sa stie. Multiple vulnerabilitati ale sistemului de operare Android au fost folosite de catre CopyCat pentru a infecta smartphone-urile care rulau platforma Google, insa majoritatea au fost inchise.

“The malware operation, which peaked during April and May 2016, spread to as many as 14 million phones and tablets and garnered as much as $1.5 million in the space of those two months, the researchers said.”

Android este gandit pentru a permite obtinerea destul de usoara de acces de adminsitrator de catre aplicatiile malitioase, asa ca CopyCat n-a avut mari probleme in a se raspandi. Conform cercetatorilor in securitate informatica, CopyCat a exploatat in premiera o parte a Android numita Zygote care controleaza deschiderea de aplicatii, insa probabil si alte tipuri de malware vor profita de asta.

Android nu este recunoscut pentru securitatea pe care o ofera pentru utilizatorii de smartphone-uri, sau tablete, asa ca infectari de acest gen pot fi foarte usor reproduse in perioada urmatoare, avand in vedere numeroasele vulnerabilitati inca existente.

android milioane infectari copycat

 • style95

  Android 🤣😂🤣😂🤣

 • Andreea

  Așa se întâmpla și când ai jailbreak

 • Cristi

  Daca dowloadeaza din magazine terte, e ca jailbreak la ios exact

 • amfetamin

  Aici e vorba de infectarea android stock FĂRĂ ROOT!
  Jailbreak îl compari cu android cu root.
  Măcar ai cunoștința de căsuța ce o bifezi “permiteți instalarea de aplicații din afara google play” din android???

 • Srb Srb

  Domne, nu putem compara gunoaie precum androide.
  Android este telefonul saracului sau cum se spune in germania la vw “masina poporului

 • serban07

  Android este gunoi într-adevăr dar nu poți compara android cu VW

 • Srb Srb

  pai vorbeam de Germania, unde acolo Opel Vw sunt masinile poporului, intr-o tara unde ai bmw ,mercedes audi porsche

 • serban07

  Am priceput aluzia dar VW nu e chiar mașina săracului. Android sigur e conceput pentru săraci, l-au băgat in smsg să pară “premium”

 • serban07

  Un singur device android am în casă achiziționat din lipsă de alternative. Bravia 4K cu Android. Mi-ar fi plăcut un OS de la Apple pe tv.

 • Srb Srb

  Yep

 • Filip

  Stai linistita,toti marii vloggeri de tehnologie au Android si nu sunt “talibani” ca unii de pe aici,stiu sa aprecieze tot ce e bun de la fiecare deci relax..unii de pe aici nici acuzativul nu-l folosesc,deci despre ce vb?:-))

 • Dan

  Așa se întâmplă și când ai jailbreak și ești NOOB precum Andreea 😂😂 și îți instalezi tweak-urile din repo-uri pirat, iar în plus, ca să fii sigur că te infectezi, mai și piratezi…. ăăă pardon! instalezi paid apps “for free”… că, nah, ai iPhone de cateva sute bune de euro, dar nu-ți permiți să dai 5 lei pe un tweak bun sau pe un app. Tot așa se întâmplă și atunci când privești fenomenul JB în timp ce porți ochelari de cal, iar tot ceea ce înțelegi din el e posibilitatea de instalare a aplicațiilor piratate. Dovada? Folosesc jailbreak (continuously) încă de pe vremea iOS 6. Nu am infectat iOS-ul nici măcar o singură dată! Go figure…

 • george.costin

  Lumea androizilor , trista, cu lag permanent si plina de virusi .
  😂😂😂

 • Srb Srb

  Adica o mizerie,stergi fisiere esentiale,boom

 • George 89

  Samsung deține soft special pentru securitate (Knox) la fel ca BlackBerry (Balance)
  Dacă android e pentru săraci atunci ios e pentru prosti, întrucât e conceput sa fie mai ușor de folosit și pliat pe atitudinea nesimțită a acestora

 • amfetamin

  Pe asta cu 14 milioane de touch id de unde ai mai scos-o?
  Bine ai revenit Georgica,ne-a fost dor de tine,de adevăratul Apple hater,care la absolut fiecare comentariu trebuie sa arunce cu noroi in Apple și sa ridice in slavi necondiționat Samsung și tot ce înseamnă android.

 • BurN®

  :))))))) îmi place de el
  E nebun și ai cu cine te contrazice
  Knox acela l-am utilizat și eu acum 2 ani când apărea s6 și a fost destul de ok dar pe mine cel puțin nu m-a prea ajutat ca mi-am pierdut foarte multe date! Poate acum O mai fi primit update

 • Viorel Predatorul

  Exact! Măcar la Android ești în cunoștință de cauză a ceea ce faci, iar dacă accepți instalarea de aplicații din alte surse decât cea de la care Google îți garantează securitatea, ei bine… o faci pe riscul tău!
  La iOS cu jailbreak nu ești avertizat..

 • amfetamin

  Corect,dacă te mânca in c.r sa downloadezi aplicații in cunoștința de cauza de altundeva decât din google play store suporta consecințele,idem și la jailbreak. Dar ce te faci dacă acum ceva timp,fiind de buna credință downloadezi din chiar playstore una din cele 800 aplicații infectate cu Xavier?

 • amfetamin

  Trimite-mi te rog link-ul asta cu hackerii.
  Adevarul e adevăr intr-adevăr și nu ar trebui sa doară indiferent ca e vorba de Apple sau Samsung.
  Dar oare este “adevăr” când la toate comentariile tale Apple este varza in absolut tot ce face și Samsung este Dumnezeu pe pământ?
  Poate ma înșel dar eu nu țin minte sa fi văzut vreun comentariu de al tău in care sa spui ceva bun despre Apple sau rău despre Samsung și android.
  Zici ca nu ești hater,in cazul asta spune-mi te rog măcar un singur lucru care-ți place la Apple și care nu-ți place la Samsung.

 • BurN®

  Pai da eu nu m-a prea obosesc sa explic unele chestii la detaliu ca nu n-ai am răbdarea necesară! Istoria Apple și ce a făcut și face Apple nu este de comparat cu o companie ca și samsung!